Pietarin lentokenttä (Pulkovo)

Pulkovon lentokenttä on Pietarin pääkenttä ja Venäjän neljänneksi suurin lentokenttä Moskovan suurimpien kenttien jälkeen. Vuonna 2019 kentän kautta kulki hieman alle 20 miljoonaa matkustajaa. Pietarin lentokenttä on myös yksi venäläisen Aeroflotin pääkentistä. Suomesta Pulkovon kentälle lentää normaalisti Finnair Helsingistä.

Kesällä 2019 lentokenttä päätettiin monien muiden Venäjän lentokenttien tapaan nimetä uudelleen merkkihenkilön nimeen. Tästä lähtien kenttään on alettu myös viitata Dostojevski-lentokenttänä.

Sijainti ja siirtyminen Pietarin keskustaan

Lentokenttä sijaitsee vajaa 25 kilometriä Pietarin keskustasta etelään. Kentälle ei kuitenkaan ole suoraa raideyhteyttä. Bussilinjat 39 ja 39X kulkevat Moskovskayan metroasemalle, josta pääsee jatkamaan sinisellä metrolinjalla kaupungin keskustaan. Taksimatkan pituus kentältä keskustaan vaihtelee suuresti ajankohdan perusteella. Selkeästi ruuhka-aikojen ulkopuolella sen tulisi olla puolisen tuntia, mutta ruuhkien keskellä matka voi viedä tunninkin. Hinnan tulisi kuitenkin olla 14 – 20 euroa.

Pietari lentokenttä kartta

Lentokentän yhteydessä sijaitsee Radissonin lentokenttähotelli.