Porton Lentokenttä

Porton lentokenttä (Francisco Sá Carneiro Airport) on Portugalin toiseksi suurin lentokenttä Lissabonin kentän jälkeen. Kentän kautta kulki vuonna 2018 reilu 10 miljoonaa matkustajaa. Kentältä on yhteydet useimpiin Euroopan merkittävimpiin kaupunkeihin ja kesällä 2019 myös Finnair aloittaa lennot Portoon

Lentokenttä muodostuu vain yhdestä terminaalirakennuksesta ja siellä on yhteensä 22 porttia. Lentokenttä on myös alle 10 vuotta vanha ja varsin moderni. Se onkin itsea asiassa valittu useita kertoja Euroopan parhaiden lentokenttien joukkoon.

Lentokentän sijainti ja matka keskustaan

Lentokenttä sijaitsee reilu 10 kilometriä Porton keskustan pohjoispuolella. Lentokentältä on mahdollista kulkea keskustaan useilla eri tavoilla.

Metro on varsin helppo tapa siirtyä kentältä keskustaan. Junia kulkee 20-30 minuutin välein. Violetti linja-E kulkee lentokentältä keskustaan. Lippu maksaa ainoastaan pari euroa.

Raitiovaunu Porton lentokenttä

Taksimatkan keskustaan tulisi maksaa 20-25 euroa. Lentokentältä voi myös varata yksityisen kuljetuksen etukäteen netistä.

Lentokentältä on myös suoria bussiyhteyksiä muihin Pohjois-Portugalin suuriin kaupunkeihin kuten Guimarãesiin ja Bragaan.