Prahan lentokenttä (Václav Havel)

Prahan lentokenttä (Letiště Václava Havla Praha) on Tšekin ylivoimaisesti suurin lentokenttä ja yksi Itä-Euroopan suurimmista kentistä. Vuonna 2019 sen kautta kulki noin 18 miljoonaa matkustajaa eli se samaa kokoluokkaa Helsingin lentokentän kanssa. Kentältä onkin hyvin kattavasti reittejä joka puolelle Eurooppaa ja yksittäisiä suoria reittilentoja myös muille mantereille. Helsingistä suoria lentoja Prahan kentälle tarjoavat Finnair ja Czech Airlines.

Lentokenttä on nimetty Tšekin entisen presidentin Václav Havelin mukaan. Kenttä toimii myös tšekkiläisten lentoyhtiöiden Smartwingsin ja Czech Airlinesin pääkenttänä. Muihin Prahan kentälle eniten reittejä lentäviin lentoyhtiöihin kuuluu Ryanair.

Prahan lentokentälle on neljä terminaalia, mutta tavallinen matkustajaliikenne käyttää näistä vain kahta (Terminaalit 1 & 2).

Prahan lentokenttä kartta

Kentältä Prahan keskustaan

Lentokenttä sijaitsee melko lähellä Prahan keskustaa, noin 10 kilometriä sen länsipuolella Ruzyněn alueella. Kenttään viitattiin aiemmin ja viitataan edelleen joissain epävirallisissa yhteyksissä nimellä Ruzyně.

Lentokentälle ei ole raideyhteyttä, mutta sieltä kulkee useita busseja keskustan suuntaan, joissa voi vaihtaa metroon. Kentältä lähtee kymmenen minuutin välein bussi numero 119, joka menee Nádraží Veleslavín -metroasemalle lähelle keskustaa. Bussi 100 taa kulkee Zličín metroasemalle, joka on keltaisen metrolinjan päätepysäkki.

Taksilla matka lentoasemalta Prahan keskustaan taittuu noin puolessa tunnissa, ja matka maksaa tyypillisesti 500-700 kruunua. tulee hintaa vähintään 500 kruunua, useimmiten yli 600 kruunua. Kuljetuksen voi varata etukäteen myös netistä.