Puolan lentokentät

Puola on lyhyiden lentojen ja edelleen Suomeen verrattuna halvan hintatason myötä mielenkiintoinen matkakohde. Puola on kuitenkin varsin suuri maa ja eri kaupungit tarjoavat toisistaan erilaiset mahdollisuudet lomailuille. Puolassa on kolme merkittävää kansainvälistä lentokenttää.

Puolan selvästi suurin lentokenttä on pääkaupunki Varsovan pääkenttä Chopin, joskin Varsovassa on myös pienempi selvästi pienempi ja kauempana keskustasta oleva Modlinin lentokenttä.

Toiseksi suurin kenttä on Krakovan kenttä ja kolmanneksi suurin on Gdanskin Lech Wałęsa. Näille kaikille on suoria lentoja Suomesta. Gdanskiin ja Krakovaan Helsingin lisäksi myös Turusta. Varsova on selvemmin todellinen suurkaupunki kun taas Krakova ja Gdansk vaikka merkittävän kokoisia kaupunkeja ovatkin, ovat tunnelmaltaan selvästi keskiaikaisempia.

Puolan lentokentät kartta

Näiden jälkeen maan merkittäviä kansainvälisiä lentokenttä ovat eteläisellä teollisuuden ydinalueella Katowicen lentokenttä, Wroclawin Kopernikuksen lentokenttä, Varsovan pienempi Modlavin lentokenttä sekä Länsi-Puolassa Poznanin lentokenttä. Marraskuussa 2021 Ryanair aloittaa lennot Helsingisä Poznaniin.