Kiovan Olympiastadion

Kiovan Olympiastadion (Національний спортивний комплекс ”Олімпійський) on Ukrainan tärkein stadion ja myös Ukrainan jalkapallomaajoukkueen pääasiallisen kotistadion. Stadionin historia ulottuu noin 100 vuoden taakse. Se on toiminut Ukrainan menestyksekkäin jalkapallojoukkueen Kiova Dynamon kotistadionina. Olympiastadionin nimi tulee siitä, että siellä pelattiin 1980 Moskovan olympialaisten otteluita.

Stadion remontoitiin aikalailla täydellisesti vuoden 2012 EM-kisoja varten. Remontin jälkeen stadionin kapasiteetti on noin 70 000 katsojaa. 2012-EM-kisoissa stadionilla pelattiin viisi kisojen ottelua, mukaan lukien loppuottelu Italian ja Espanjan välillä. EM-kisojen stadionilla pelattu isoin ottelu oli vuoden 2018 Mestareiden Liigan finaali Real Madridin ja Liverpoolin välillä. Tämän ohella se on kuitenkin Ukrainan jalkapallomaajoukkueen pääasiallisena kotistadionia.

Stadion sijaitsee aikalailla Kiovan keskustassa. Ehkä noin kilometrin Kiovan ydinkeskustasta etelään. Lähin metroasema on Stadionin mukaan nimetty Olimpijśka.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *