Kölnin tuomiokirkko – Saksan tunnetuin kirkko

Kölnin tuomiokirkko (Kölner Dom) on yksi Euroopan tunnetuimmista kirkoista ja hieman mittaustavoista riippuen koko Saksan kaikista rakennuksista suosituin nähtävyys. Aivan varmasti se on kuitenkin Kölnin kaupungin tunnetuin turistinähtävyys. Vuonna 1996 kirkko nimettiin Unescon maailmanperintökohteeksi.

Kölnin tuomiokirkko

Kirkon kaksoistornit kohoavat edelleen tänä päivänä 157 metrin korkeuteen. Tuomiokirkko on myös helppo maamerkki, jonka avulla suunnistaa Kölnin keskustassa.

Tuomiokirkon peruskivi muurattiin jo vuonna 1248 ja sen osia valmistui monessa välivaiheessasa, mutta lopulliseen muotoonsa se saatiin vastaa yli 600 vuotta myöhemmin 1886. Tuomiokirkko sijaitsee aivan Kölnin ytimessä vanhankaupungin pohjoisosassa, päärautatieaseman vieressä.

Köln Tuomiokirkko kartta

Kirkko kärsi tuhoja toisessa maailmansodassa, mutta se kuitenkin säilyi kohtuullisesti, osittain sen takia että massiivisena korkeana maamerkkinä se auttoi sitä ympäröivien alueiden pommitusten koordinoinnissa, eikä sitä tarkoituksella haluttu tuhota. Merkittäviä tuhoja kuitenkin tuli, mutta ne korjattiin kokonaan vuoteen 1956 mennessä.

Nykyään myös Kölnin joulumarkkinoiden isoin keskittymä on tuomiokirkon edustalla.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.