Prahan linna – Prahan tärkeimpiä nähtävyyksiä

Prahan linna (tsekiksi Pražský hrad) on Prahan tunnetuimpia nähtävyyksiä. Se on myös mittakaavaltaan kookos. Rakennus on pituudeltaan yli puoli kilometriä ja leveydeltään selvästi yli 100 metriä.

Alkuperäisen linnan osia rakennettiin paikalle jo 870-luvulla, mutta alkuperäinen linnarakennus ja monien sen myöhempiäkin osia tuhottiin merkittäviltä osin myöhemmin. Toisaalta eri aikakausien rakennuksista on säilynyt osia, joten linnassa on myös mielenkiintoisesti osia monilta eri aikakausilta. Kyseessä ei ole kuitenkaan vain yksi linnamainen rakennus, vaan useita rakennelmia. Linnan nykyään näkyvimmät osat on rakennettu noin 250 vuotta sitten. Tärkein yksittäinen rakennus on Pyhän Vituksen katedraali,

Nykyään ja jo pidempäänkin modernina aikana linna tai sen osat ovat toimineet Tsekin (aiemmin Tsekkoslovakian) presidentin virka-asuntona.

Prahan linna

Linna sijaitsee Prahan joen länsirannalla vastapäätä Prahan vanhakaupunkia. Lähin metroasema on Malostranská. Julkisesta liikennettä katsottaessa raitiovaunulla 22 pääsee kuitenkin vielä lähemmäksi. Perushyväkuntoinen voi kävelläkin sinne vanhasta kaupungista, mutta matka on yllättävän pitkä mäkineen kaikkineen.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *