Saksan kauneimmat linnat

Neuschwanstein – Baijerin satulinna

Monet viittaavat Neuschwansteinin linnaan maailman kauneimpana linnana ja se on kiistatta melkoinen satulinna. Jos linnoista innostuvalle pitäisi ehdottaa yhtä matkakohdetta, niin se olisi varmaan Prinsessa Ruususen satulinnalle esikuvana toiminut Neuschwanstein.

Linnan arkkitehtuurin ohella sen kauneutta korostaa sen jylhä sijainti Alppien juurella. Vaikka linna on pelkästään ulkopuolelta tutkittuna näkemisen arvoinen, kannattaa ehdottomasti varata kierros, jossa pääsee näkemään myös kaikki Neuschwansteinin sisäpuolella. Neuschwanstein on erityisesti sopiva päiväretkikohde Münchenissä vieraileville, koska Neuschwansteiniin pääsee kaupungista helposti. Linna sijaitsee aivan Baijerin eteläosassa, Alppien juurella Itävallan rajalla. Münchenistä matka kestää noin 2 tuntia.

Schloss Wartburg – ”Lutherin linna”

Wartburgin linna kuuluu myös Saksan tunnetuimpien keskiaikaisisten linnojen joukkoon. Linna rakennettiin jo lähes 1000 vuotta sitten, mutta se tunnetaan erityisesti Martin Lutherin majapaikkana, jossa hän toimi 1521- 1522 ja käänsi Uuden testamentin saksaksi. Watrburgin linna on ollut Unescon maailmanperintökohde vuodesta 1990 lähtien. Wartburg on suosittu matkakohde erityisesti kesällä, mutta toisaalta myös joulun aikoihin, jolloin siellä järjestetään historialliset joulumarkkinat.

Linna sijaitsee Thüringenin osavaltiossa. entisen Itä-Saksan melkein läntisimmässä pisteessä, melko keskellä Nyky-Saksaa. Linna on potentiaalinen matkakohde erityisesti Frankfurtiin tai Düsseldorffiin matkustaville.

Hohenzollernin linna

Hohenzollernin linna sijaitsee Baden-Würtenbergin osavaltiossa hieman Stuttgartista etelään ja Schwarzwaldin alueesta itään. Samassa paikassa on ollut linna jo lähes tuhannen vuoden ajan. Ensimmäinen linna tuhottiin kuitenkin täysin 1423. Seuraavina vuosikymmeninä rakennettiin uusi linna, joka kuitenkin rapistui 1700-luvun aikana. Nykyinen linna valmistui 1800-luvun puolivälissä. Kauniiseen kukkulalinnaan kannattaa toki mennä myös sisäpuolelle, sillä kellarit ja monet muutkin osat ovat hyvin näkemisen arvoisia.

Heidelbergin linna

Heidelbergin linna sijaitsee romanttisen Heidelbergin keskustan tuntumassa, kukkulalla vanhan kaupungin kaakkoispuolella. Kyseessä on kuitenkin moniin Saksan linnoihin verrattuna raunioituneempi linna-alue. Se tuhoutui isosti jo satoja vuosia sitten, mutta se on ulko-osiltaan merkittäviltä osin kunnostettu historialliseen loistoonsa.

Lichtensteinin linna

Lichtensteinin linna on nätti pikkulinna Baden-Würtenburgenissa Etelä-Saksassa parikymmentä kilometriä Stuttgartista eteläänpäin.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *