Stade de France – Pariisin tärkein stadion

Stade de France on Pariisin päästadion, joka kuitenkin hallinnollisesti katsoen sijaitsee varsinaisen Pariisin kaupungin ulkopuolella, hieman kehätie Boulevard Peripheriquen pohjoispuolella. Lähin metroasema on St-Denis-Porte de Paris ja lähin lähijuna-asema on RER-junan D-linjalla on sille myös asemansa Stade de France – Saint-Denis.

Stade France Stadion Pariisi

Stadion rakennettiin alun perin vuoden 1998 jalkapallon MM-kisoja varten. Siitä lähtien se on toiminut Ranskan jalkapallomaajoukkueen pääasiallisena kotistadionina ja se on toiminut pelipaikkana myös kahdella mestareiden liigan finaalille(kausina 1999-2000 ja 2005-2006).

Mestareiden liigan finaali 2021-2022

Vuoden 2022 Mestareiden Liigan finaali siirrettiin pelattavaksi Pietarista Stade de Francelle Venäjän Ukrainan sotatoimien takia. Finaalissa kohtaavat. Finaalissa kohtaavat Liverpool ja Real Madrid 28.5.2022.

Muu käyttö

Stadion oli myös yksi 2016 jalkapallon EM-kisojen stadioneista. Stade de France on kuitenkin myös Ranskan rugbymaajoukkueen kotistadion ja siellä järjestetään myös yleisurheilukisoja.

Viime vuosina Ranskan menestyksekkäimmäksi jalkapallojoukkueeksi noussut Paris Saint-Germain ei kuitenkaan pelaa tällä suuremmalla stadionilla, vaan Pariisin länsilaidalla Parc des Princes-stadionilla. Stade de Francella on kuitenkin viimeiset vuosikymmenet pelattu Ranskan cupin finaalit.

Stadionin kapasiteetti on hieman päälle 80 000 katsojaa, eli se on Ranskan suurin stadion ja kuuluu koko Euroopan suurimpiin stadioneihin.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *