Riian lentokenttä: RIX

728х90_англ.

Riian lentokenttä (Lidosta Rīga)  on Baltian maiden suurin lentokenttä. Air Balticin ansiosta se on sekä suosittu kohde monille suomalaisille, mutta myös lentokenttä, jossa voi viahtaa konetta moniin muihin Euroopan matkakohteisiin kuljettaessa.

Vuonna 2018 Riian lentokentän kautta kulki yhteensä noin seitsemän miljoona matkustajaa. Tärkeimmät kohteet olivat järjestyksessä: Lontoo, Moskova, Frankfurt, Helsinki ja Oslo.

Helsingistä Riikaan lentävät Finnair ja Air Baltic. Tämän lisäksi Air Baltic lentää Riikaan myös Tampereelta ja Turusta.

Riian lentokentän pohjakartta

Kartta Riian lentokentän sivuilta.

Riian lentokenttä on suhteellisen pieni, joten koneen vaihtaminen onnistuu hyvin kävelemällä. Vähimmäisvaihtoaika on 30 minuuttia, mutta jos matkustaa Schengen-alueen ulkopuoliseen maahan, vähimmäisaika on 40 minuuttia(Lähde: Air Baltic).

 

Lentokentän sijanti ja liikenneyhteydet

Riian lentokenttä sijaitsee reilut kymmenen kilometriä Riian keskustan länsipuolella.

Bussilinja 22 kulkee lentokentältä keskustaan. Matka-aika on noin puoli tuntia. Bussista ostettuna lippu maksaa kaksi euroa, automaatista lipun saa hintaa 1,15 €. Bussin aikataulut voi tarkistaa täältä. Bussilla on useita pysäkkejä keskustassa vanhan kaupungin eteläpuolella. Kentältä voi myös ostaa vuorokauden voimassa olevan lipun julkisiin kulkuneuvoihin 5 euron hintaan

Takseista mm. Tripadvisor suosittelee käyttämään tunnustettuja taksiyrityksiä Red Cab ja Green Baltic Taxi. Matka lentokentältä keskustaan kestää 15-20 minuuttia. Hinnan tulisi tyypillisesti olla 10-15 euroa.

Jos etsii ns. lentokenttähotellia ja mittarina on etäisyys lentokentälle, on paras vaihtoehto Sky High Hotel, joka sijaitsee Riian lentokentän alueella.