Rooman lentokentät – Fiumincino ja Ciampino

Roomassa on kaksi eri kansainvälistä lentokenttää, mutta näistä Fiumincino on selvästi suurempi ja Ciampino selvästi pienempi kenttä.

Fiuminconon lentokenttä

Fiumincino eli Rooman suurempi kenttä on myös selkeästi Italian suurin lentokenttä. Sen kautta kulki vuonna 2019 noin 43 miljoonaa matkustajaa. Kenttä on myös Alitalian reittiverkoston tärkein napa. Helsingistä Fiumicinoon lentävät Finnair ja Norwegian.

Lentokentän koko nimi om Aeroporto Internazionale di Roma–Fiumicino. Leonardo da Vinci. Eli virallisessa nimessä se on nimetty renessanssinero Leonardo da Vincin mukaan. Kenttä tunnetaan paremmin kuitenkin nimellä Fiumincino, eli sen sijaintikunnan mukaan.

Fiumicino Rooman lentokenttä kartta

Lentokenttä sijaitsee noin 30 kilometriä Rooman keskustan länsipuolella Välimeren rannikolla. Tällä hetkellä kentällä on toiminnassa kaksi matkustajaterminaalia.

Fiumincinon kentältä Rooman keskustaan

Kentältä Rooman keskustaan päärautatieasema Stazione Terminille kulkee Leonardo Express –pikajuna, joka ei pysähdy millään muilla asemilla. Junia kulkee puolen tunnin välein ja myös matka aika on 30 minuuttia. Lippu maksaa 14 € ja ne täytyy ostaa sekä leimata ennen junaan nousemista.

Paikallisjunia kulkee Fiumicinolta neljä kertaa tunnissa ja ne pysähtyvät väliasemilla, joita on kymmenkunta. Matkan hinta sen pituudesta riippumatta on 8 €. Rooman keskustaan kulkee myös busseja, jotka ovat kaikkein halvin vaihtoehto.

Taksi Fiumicinolta keskustaan maksaa tyypillisesti noin 50 euroa.

Ciampinon lentokenttä

Ciampino on Rooman toinen, selvästi pienempi lentokenttä. Reittejä kentältä liikennöi tällä hetkellä vain lähinnä halpalentoyhtiö Ryanair. Ciampinon lentokenttä sijaitsee reilu 10 kilometriä Rooman keskustasta kaakkoon.