Azorit – Kaukainen Portugalin saariryhmä

Azorit on Portugalille kuuluva saariryhmä Atlantilla kaukana Manner-Euroopasta. Se on oikeastaan Euroopan läntisimpiä alueita, jos sen laskee kuuluvaksi Eurooppaan. Azorit tunnetaan erityisesti varsin koskemattomasta luonnostaan ja upeista maisemistaan. Lämpötilat eivät juuri koskaan laske alle kymmenen celsius-asteen ja toisaalta kesähelteetkään eivät nouse yli 30 asteen. Talvikaudella lämpötilat eivät kuitenkaan nouse kovin korkealle. Azorit on erityisen mielenkiintoinen matkakohde erityisesti sukelluksesta kiinnostuneille.

Azorit kartta sijainti

Laajalle alueelle ulottuvan saariryhmän alueella asuu yhteensä noin neljännesmiljoona asukasta. Azorit muodostuu lukuisista saarista, jotka ovat pinta-alaltaan suuruusjärjestyksessä:

  • São Miguel (137 000 asukasta)
  • Pico (15 000 asukasta)
  • Terceira (55 000 asukasta)
  • São Jorge (8 000 asukasta)
  • Faial (15 000 asukasta)
  • Flores (4 000 asukasta)
  • Santa Maria (6 000 asukasta)
  • Graciosa (4 000 asukasta)

São Miguel

São Miguel on Azorien pääsaari ja siellä asuu yli puolet saariryhmän väestöstä. Saaren pääkaupungissa Ponta Delgadassa myös asuu yli puolet Sao Miguelin väestöstä eli se on Azorien selkeästi tärkein asukaskeskittymä. Se on pienehkö kaupunki, mutta tarjoaa myös jotain mahdollisuuksia ravintoloiden ja ostosmahdollisuuksien osin. Siellä on myös Azorien päälentokenttä. Saaren ainoa toinen vähän merkittävämpi kaupunki on Ribeira Grande pohjoisrannikolla.

Saari tunnetaan kuitenkin enemmän monimuotoisesta luonnostaan: vihreistä metsistä, rannoistaan ja vuoristaan.

Pico 

15 000 asukkaan Pico on pinta-alaltaan Azorien toiseksi suurin saari. Saaren tulivuori Ponta de Pico on koko Portugalin korkein huippu.

Terceira

Terceira on pinta-alaltaan Azorien kolmanneksi suurin ja asukasluvultaan selkeästi toiseksi suurin. Saaren suurin kaupunki Angra do Heroísmo kuuluu UNESCO:n maailmanperintökohteiden joukkoon. Siellä on myös Azorien toiseksi suurin lentokenttä

Angra de heroismo

São Jorge

8000 asukkaana São Jorge on Azorien neljänneksi suurin saari. Tuliperäisellä saarella on tapahtunut historian aikana lukuisia tulivuorenpurkauksia.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *