Baleaarit – Espanjan saaret välimerellä

Baleaarit on toinen Espanjan suurista saariryhmistä. Toisin kuin kaukana mantereesta sijaitsevat Kanariansaaret sijaitsevat Baleaarit Välimerellä vain parinsadan kilometrin päässä Manner-Espanjasta. Baleaarit on myös yksi Espanjan 17:sta itsehallintoalueesta. Yhteensä saarilla asuu hieman yli miljoona asukasta.

Baleaarit kartta

Baleaarit muodostuvat kolmesta pääsaaresta, jotka ovat suuruusjärjestyksessä: Mallorca, Ibiza ja Menorca. Ibizan eteläpuolella on vielä pienempi neljäs asuttu saari Formentera. Saarityhmään toki kuuluu myös kymmenittäin pikkuriikkisiä asumattomia saaria.

Espanjan ohella myös katalaani on virallisen kielen asemassa Baleaareilla.

Mallorca 

Mallorca on Baleaarien saarista keskimmäisin ja suurin sekä pinta-alaltaan että asukasluvultaan. Mallorca on tietysti myös Espanjan koko Euroopan tunnetuimpia matkakohteita, joka tarjoaakin monenlaisia vaihtoehtoja sinne matkaavalle. Palma on keskisuurin kaupunki, jossa voi viettää kaupunkilomaa. Saari kuitenkin tunnetaan hyvin hiekkarannoistaan, joista löytyy paikkoja sekä bilehenkisille että rauhallista rantamenoa etsiville. Saaren ydinalueiden ulkopuolella on myös turismimääriltään pienempiä kyliä. Mallorcalla on myös saarien ja yksi koko Espanjan suurimmista lentokentistä. Saaren korkein vuorenhuippu Serra de Tramuntana kuuluu myös UNESCO:n maailmanperintökohteiden joukkoon.

Ibiza

Baleaarien saarista läntisin Ibiza tunnetaan erityisesti bilesaarena. Ibizalla on kuitenkin myös rauhallisempia alueita, eikä koko saari ole bilemaailmaa. Ibizan saarella on myös oma kansainvälinen lentokenttänsä. Saaren yleisestä maineesta huolimatta se on saarena ehkä yllättäen UNESCO:n maailmanperintökohde biodiversiteettinsä ja mm. Ibizan kaupungin renessanssimuurien ansiosta.

Menorca

Menorca on Baleaarien saarista itäisin ja kaikkein pienin. Se on on tavallaan hiljaisempi ja rauhallisempi versio Mallorcasta. Saaren rannikolta löytyy loputtomasti pieniä idyllisiä rantapoukamia. Mernocan kentällä on myös pieni kansainvälinen lentokenttä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *