Korfu – Tärkein saari Kreikan Joonianmerellä

Korfu (Κέρκυρα) yksi tunnetuimmista Kreikan saarista ja se ollut jo pitkään suosittu matkakohde myös suomalaisille Korfulla asuu noin 100 000 asukasta, mikä tekee siitä myös yhden asukasluvultaan suurimmista saarista. Se sijaitsee Joonianmerellä Kreikan länsipuolella, jopa niukasti lähempänä Albaania kuin Manner-Kreikkaa.

Kartta Korfu Kreikka

Korfulla on myös oma lentokenttänsä, jonne on melko kattavasti lentoja ympäri Eurooppaa. Helsingistä suoria kausittaisia reittilentoja Korfulle tarjoavat Finnair ja Norwegian.

Korfu on saari, joka tunnetaan toisaalta kauniista hiekkarannoistaan ja rantalomamahdollisuuksistaan, mutta tämän lisäksi saarella on myös suuri määrä historiallisesti merkittäviä kohteita. Suurimman kaupungin Korfun ulkopuolella näihin kuuluu varsinkin  Itävalta-Unkarin keisarinna Elisabetin rakennuttama Achílleio eli Sissin palatsi.

Korfun kaupunki (Kerkia)

Korfun saaren suurin kaupunki on myös suomeksi nimeltään Korfu. Vajaan 40 000 asukkaan kaupunki sijaitsee aikalailla keskellä saaren itärannikkoa. Sen historia ulottuu antiikin Kreikkaan aikaan ennen ajanlaskun aikaa ja Korfun vanhakaupunki kuuluu Unescon maailmanperintökohteiden joukkoon.

Korfu kaupunki

Gouvia

Gouvia on Korfun varmaankin tunnetuin rantakohde. Se sijaitsee vain hieman Korfun kaupungista pohjoiseen, joten näistä kaupungista on helppo tehdä päiväretkiä toiseen.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.