Korsika matkakohteena

Reilun parinsadan kilometrin päässä Ranskan rannikolta, jopa hieman lähempänä Italiaa sijaitseva Korsika on pinta-alaltaan Välimeren suurimpia saaria, mutta varsin harvakseltaan asuttu. Korsikalla asuu vain reilu 300 000 asukasta.

Kaikkein suurimmilta turistimassoilta välttyneen Korsikan luonto tarjoaakin matkailijalle paljon nähtävää ja on erilaista Välimeren saarta etsiville hyvä vaihtoehto. Saarella on paljon viehättäviä rantoja rentoon lomailuun, näistä ehkä kaikkein tunnetuin on Calvi, saaren luoteisosassa.

Vuoristoinen ja keskiosiltaan metsäinen Korsika on kuitenkin erityisen hyvä vaihtoehto myös aktiivisempaan lomailuun esimerkiksi pyöräilyn tai vaeltamisen merkeissä. Scandolan luonnonsuojelualue, joka tunnetaan punaisista kallioistaan, kuuluu myös Unescon maailmanperintökohteiden luetteloon.

Korsika vuoret

Korsikan suurimmat kaupungit on Napoleonin synnyinkaupunki Ajaccio länsirannikolla ja Bastian kaupunki pohjoisrannikolla. Näiden kaupunkien läheisyydessä sijaitsevat myös Korsikan kaksi kansainvälistä lentokenttää. Bastiaan kulkee myös lauttoja Nizzasta.

Korsikalle matkaavan kannattaa luonnollisesti kuitenkin tutustua suurimpien kaupunkien ohella myös saaren idyllisiin pikkukyliin. Ehkä tunnetuin näistä on eteläisimmässä osassa sijaitseva Bonifaccon kaupunki, josta lähtee myös lauttoja Sardiniaan.

Korsika on myös viininviljelyaluetta, mutta se ei kuitenkaan ole erityisen arvostettu viinintuotantoalue.

Korsikan kartta

Korsikalla on myös hyvin vahva, osittain Ranskasta irrallinen paikallisidentiteettinsä ja jotkut ovat edelleen enemmän tai vähemmän vakavissaan puhuneet saaren itsenäisyyden puolesta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *