La Gomera – vähemmän tunnettu Kanariansaari

La Gomera on yksi pienemmistä Kanariansaarista. Se sijaitsee lähellä tunnetumpaa Teneriffan saarta, muutamia kymmeniä kilometrejä sen länsipuolella. Gomera on muodoltaan melko lähellä ympyrää, jonka halkaisija on hieman päälle 20 kilometriä. Vulkaanisena saarena sen maisemaa hallitsevat jylhät vuoristot. Sinne tullaankin nauttimaan rauhasta ja upeasta luonnosta.

La Gomera Kanariansaaret

Saaren asukasluku on vain hieman päälle 20 000, joista vajaa puolet asuu pääkaupunki San Sebastián de La Gomerassa. Teneriffalle liikennöivät lautat lähtevät myös saaren pääkaupungista. Kulttuurisesti saari tunnetaan omalaatuisesta vihellyskielestään, joka on edelleen oppiaine paikallisissa kouluissa.

La Gomera Kanariansaaret

La Gomera ei ole erityisen suosittu matkakohde, pienehkön kokonsa ohella myös sen takia että tummahiekkaiset rannat eivät useimpien ihmisten mielissä muistuta unelmarantoja. Jylhien maisemien keskellä on kuitenkin kauniita ja esim. patikointiin soveltuvia vehreitä laaksoja. Keskellä La Gomeraa sijaitsee myös Garajonayn kansallispuisto, joka on Unescon maailmanperintökohde.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *