Lanzarote

Lanzarote on Kanariansaarista itäisin ja asukasluvultaan kolmanneksi suurin (noin 150 000 asukasta). Se on suurimpiin saarin verrattuna myös pinta-alaltaan pienempi, noin 60 kilometriä pitkä ja 20 kilometriä leveä. Maisemiltaan Lanzarote on kauniilla tavalla karu. Varsinaisia nähtävyyksiä ei kuitenkaan juurikaan ole.

Muutama vuosisata sitten tapahtuneiden tulivuorenpurkauksien laava peitti noin neljänneksen saaresta alleen. Erikoisimmalla tavalla tämä vulkaanisuus on nähtävissä saaren luoteisosassa Timanfayan kansallispuistossa. Puiston maisemia on verrattu kuun pintaan.

Lanzarote kanssallispuisto

Karun koskemattomien sisämaa-alueiden ohella Lanzarotella on kuitenkin myös rantalomaan soveltuvia hiekkarantoja, joista suosituimmat löytyvät saaren eteläosasta. Lämpötilat ovat ympäri vuoden 20 asteen paremmalla puolella. Saari elää suurelta osin turismista, jonka takia suuri osa paikallisista puhuu myös kohtuullisesta englantia, tosin Lanzarote ei kuitenkaan ole yhtä suurten turistimassojen kohteena kuin Gran Canaria tai Teneriffa.

Lanzaroten lentokenttä sijaitsee etelärannikolla hieman saaren suurimman kaupungin Arrecifen länsipuolella ja noin 10 kilometriä suosituin Puerto del Carmenin rantakohteesta itään. Näiden välillä on myös hyvät julkisen liikenteen bussiyhteydet. Saaren lentokenttä on nimetty tunnetun lanzarotelaisen taiteilija César Manriquen mukaan.

Lanzarote kartta

Saaren suurin kaupunki on 60 000 asukkaan Arrecife, mutta se ei kuulu saaren suosituimpiin matkakohteisin. Lanzaroten suurin ja suosituin rantakohde on kuitenkin Puerto del Carmen, jossa on myös saaren aktiivisin yöelämä ja laajin tarjonta shoppailua kaipaavalle.

Playa Blancan rantakylä sijaitsee Lanzaroten luoteiskulmassa ja on lähes kokonaan turismiin varaan rakentunut alue, mutta suhteellinen rauhallinen lomakylä. Satamasta on myös lauttayhteydet viereiselle Fuerteventuran saarelle. Playa Blancan itäpuolella on myös saaren suosituimpiin kuuluva Playa del Papagayon ranta. Costa Teguise on toinen rantakyläksi suhteellisen rauhallinen alue etelärannikolla, noin 10 kilometriä Arrecifestä itään.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *