Madeira – Kartta, perustiedot ja nähtävyydet

Madeira on Portugalille kuuluva varsin tunnettu Atlantin valtameren lomasaari, joka sijaitsee noin 500 kilometriä Pohjois-Afrikan rannikolta länteen ja noin 500 kilometriä Kanarian saarilta pohjoiseen. Saarella asuu yhteensä noin neljännesmiljoona asukasta, joista melkein puolet saaren suurimassa kaupungissa Funchalissa. Madeira tunnetaan kuitenkin parhaiten upeasta luonnostaan vaellusmahdollisuuksistaan ja toisaalta rannoistaan kirkkaine vesineen. Varsinaisia hiekkarantoja ei kuitenkaan juuri ole. Madeira on myös Eurooppaan kuuluvia alueita, joihin voi säiden puolesta matkustaa ympäri vuoden.

Madeiran sijainti Euroopan kartalla
Madeira sijainti

Madeiran lentokenttä sijaitsee saaren itärannikolla, hieman Funchalista itään päin. Maailman tunnetuin madeiralainen taas on varmasti jalkapalloilija Christiano Ronaldo. Jos haluaa tutustua erityisesti paikalliseen ruokakulttuurin kannattaa suosia kalaa ja mereneläviä sisältäviä juomia maistella Madeiran viinejä.

Funchal

Funchal on reilun 100 000 asukkaan kaupunki. Maininnan arvoisista paikoista voidaan mainita nätti rantabulevardi Avenida do Mar ja lähellä tätä sijaitseva vanha kaupunki Zona Velha. Funchal ei ole mikään varsinainen kaupunkilomakohde, jossa jotain ostosmahdollisuuksia, museoita ja ravintoloita. Madeiran lomalle kannattaa kuitenkin myös suunnata Funchalin kaupungin ulkopuolelle. Funchalin keskeisillä alueilla pärjää hyvin kävellen, mutta kaupungissa on myös toimiva bussiverkosto pidempiin siirtymiin. Aktiivilomailijalle golfaus ja kalastusmahdollisuuksia on myös hyvin aivan kaupungin ympäristössä. Funchalin ympäristössä on myös kaksi jalkapalloseuraa, Maritimo joka pelaa Portugalin pääsarjassa ja toiseksi korkeimmalla sarjatasolla pelaava Nacional.

Madeira kartta
Madeiran kartta

Porto Santo

Madeiran pääsaaresta nelisenkymmentä kilometriä sijaitsee pienempi Porto Santon saari. Lauttamatka Madeiran pääsaarelta kestää noin pari tuntia.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *