Viron suurimmat saaret matkakohteina

Viron kaksi selkeästi suurinta saarta ovat Manner-Viron länsipuolella sijaitsevat Saarenmaa ja Hiidenmaa. Viron länsi- ja pohjoisrannikoilla on kuitenkin myös useampia pienempiä saaria.

Viron saaret kartta

Saarenmaa (Viron suurin saari)

Saarenamaa (Saaremaa) on sekä pinta-alaltaan että asukasluvultaan Viron suurin saari. Saarenmaa on pinta-alaltaan myös Itämeren toiseksi suurin saari. Se on saarista myös Viron suosituin matkakohde. Saaren ainoa merkittävä kaupunki on Kuresaare, jossa asuu lähes puolet Saaren asukkaista. Kuresaaren Piispanlinna on myös varmaankin saaren tunnetuin nähtävyys. Saarenmaalla on myös useita kylpylöitä

Viron suurin saari Saarenmaa

Hiidenmaa (toiseksi suurin saari)

Saarenmaan pohjoispuolella sijaitseva Hiidenmaa (Hiiumaa) on sekä asukasluvultaan että pinta-alaltaan selkeästi Viron toiseksi suurin saari. Hiidenmaan asukasluku on noin 8000. Saaren tunnetuimpia nähtävyyksiä ovat Kõpun majakka ja Suuremõisan kartano.

Muhu

Manner-Viron ja Saarenmaan välissä sijaitseva Muhu on Viron kolmanneksi suurin saari. Pienehkön saaren asukasluku on kuitenkin vain noin 2000. Muhu tunnetaan Virossa ehkä parhaiten perinteisistä, vielä toiminnassa olevista tuulimyllyistään.

Vormsi

Pieni Vormsin saari sijaitsee Manner-Viron ja Hiidenmaan välissä. Saarella asuu ainoastaan nelisensaataa asukasta.

Kihnu

Kihnu on reilun 700 asukkaan saari Riianlahdella Pärnun eteläpuolella.

Ruhnu

Ruhnu on pienehkö saari ja se on myös Viron eteläisin piste, jossa asuu vakituisesti parisataa asukasta.

Ruhnu saari Viro

Naissaar

Naissaar on suurin Virolle kuuluva saari Suomenlahdella. Se sijaitsee aivan Tallinnan edustalla ja on entinen sotilassaari.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *