Šeremetjevo – Moskovan pääkenttä

Šeremetjevon on Moskovan ja koko Venäjän suurin lentokenttä ja tärkein lentokenttä varsinkin Suomesta Moskovaan lentäville. Helsingistä kentälle lentoja tarjoavat Finnair ja Aeroflot. Kenttä jakautuu toisistaan varsin selkeästi erillisiin eteläisiin ja pohjoisiin terminaaleihin. Pohjoisessa sijaitsevat terminaalit B ja C, etelässä puolestaan ovat terminaalit D, E, F ja G.

Vuonna 2018 Šeremetjevon lentokentän kautta kulki yhteensä noin 45 miljoonaa matkustajaa. Moskovassa on Šeremetjevon kentän lisäksi kuitenkin myös kolme muuta kansainvälistä lentokenttää.

Šeremetjevo lentokenttä kartta

Kenttä sijaitsee noin 30 kilometriä Moskovan keskustan luoteispuolella. Aeroexpress-juna kulkee lentokentältä suoraan Moskovan keskustaan Valko Venäjän rautatieasemalle. Kentältä kulkee myös busseja, mutta näillä majapaikkaan navigoimiseen pitää yhdistää myös metro.

Taksimatkalle keskustaan on asetettu kiinteä 1800 ruplan hinta. Moskovan ruuhkien takia matkan kesto riippuu suuresti kellonajasta, mutta matkan tulisi kestää hiljaisimpina aikoina noin 45 minuuttia, ruuhka-aikoihin ehkä noin 1,5 tuntia.