Sisilian lentokentät (Palermo, Catania, Trapani ja Ragusa)

Sisiliassa sijaitsee neljä kansainvälistä lentokenttää. Selvästi suurempia ovat Catanian lentokenttä Sisilian itärannikolla ja Palermon kenttä pohjoisessa. Pienempiä kansainvälisiä kenttiä ovat Trapani lännessä ja Ragusa idässä.

Catanian lentokenttä ja Sisilian kansainväliset lentokentät kartalla.

Catanian lentokenttä

Saaren suurin lentokenttä sijaitsee itärannikolla Cataniassa. Se on myös koko Etelä-Italian suurin lentokenttä. Kentältä on hyvät yhteydet lähes joka puolelle Eurooppaa. Myös Finnair lentää Cataniaan Helsingistä.

Lentokenttä sijaitsee varsin lähellä Catanian keskustaa, vain vajaa viisi kilometriä sen eteläpuolella. Paikallinen ALIBUS liikennöi kentältä keskustaan. Matka kestää noin 20 minuuttia ja maksaa neljä euroa ja lippua voi käyttää 90 minuutin välein myös muusa Catanian julkisessa liikenteessä. Busseja kulkee puoli viidestä puoleen yöhön 25 minuutin välein.

Lentokentältä kulkee myös busseja muihin Länsi-Sisilian kaupunkeihin kuten Messinaan, Syrakusaan, Taorminaan ja Ragusaan.

Palermon lentokenttä

Palermon lentokenttä on Sisilian toiseksi suurin lentokenttä Catanian lentokentän jälkeen ja Läntisen Sisilian pääkenttä. Se kuuluu myös Italian kymmenen suurimman lentokentän joukkoon.

Kentältä on hyvät yhteydet moniin Euroopan kaupunkeihin, mutta ei kuitenkaan suoria lentoja esimerkiksi Suomeen.

Lentokenttä sijaitsee melko kaukana itse kaupungin keskustasta. Matkaa lentokentältä Palermon keskustaan on noin 35 kilometriä. Lentokentän yhteydessä sijaitsee kuitenkin Punta Raisin juna-asema, josta kulkee lähijunia Palermon suuntaan. Junia kulkee 30-60 minuutin välein ja matka Palermoon maksaa 5,80 €.

Trapanin lentokenttä

Trapanin lentokenttä on selvästi edellisiä kenttiä pienempi sen kautta kulkee vain alle 10% Palermon kentän matkustajamääristä. Trapaniin lentää lähinnä Ryanair.

Trapanin kenttä sijaitsee Sisilian länsiosassa noin 15 kilometriä Trapanin kaupungin eteläpuolella ja vajaan 100 kilometriä päässä Palermosta.

Comison lentokenttä (Ragusa)

Sisilian kaikkein pienin kansainvälinen lentokenttä on Ragusan lentokenttä, joka on matkustajamääriltään kuitenkin  samaa kokoluokkaa Trapanin kanssa. Tärkein kenttää käyttävä lentoyhtiö on Ryanair.

Comison lentokenttä sijaitsee kaakkois-Sisiliassa noin 15 kilometrin päässä Ragusan kaupungin keskustasta.