Skotlannin lentokentät (Edinburgh, Glasgow Aberedeen ja Invernes)

Skotlannissa on kaksi merkittävää kansainnälistä lentokenttää: Edinburgh ja Glasgow. Näiden lisäksi selvästi pienempiä kansainvälisiä lentokenttiä ovat Aberdeen ja Invernes.

Skotlannin lentokentät kartta
EN - 970x250

Edinburghin lentokenttä

Skotlannin suurin lentokenttä sijaitsee Edinburghissa. Vuonna 2018 sen kautta kulki noin 14 miljoonaa matkustajaa. Kentältä on päivittäin paljon lentoja erityisesti Lontoon eri kentille. Suomesta Edinburghiin lentää Finnair. Kenttä sijaitsee noin 10 kilometriä kaupungin keskustan länsipuolella. Kentältä kulkee raitiovaunu Edinburghin keskustaan ja lippu maksaa 5,5 puntaa.

Glasgown lentokenttä

Glasgow’n lentokenttä on selkeästi Skotlannin toiseksi suurin kenttä. Sen kautta kulkee vuosittain noin 10 miljoonaa matkustajaa. Suomesta ei kuitenkaan ole suoria lentoja Skotlannin suurimpaan kaupunkiin. Kenttä sijaitsee noin 10 kilometriä Glasgow’n länsipuolella.

Aberdeenin lentokenttä

Aberdeenin lentokenttä on Skotlannin kolmanneksi suurin kenttä, mutta selkeästi edellisiä pienempi. 2018 sen läpi kulki noin kolme miljoona matkustajaa. Se on kuitenkin pohjoisemman Skotlannin suurin kenttä. Kentältä on noin 10 kilometriä matka Aberdeenin keskustaan.

Invernesin lentokenttä

Invernesin kenttä on matkustajamääriltään suhteellisen pieni, vuonna 2018 ainoastaan noin 800 000 ja sinne on lentoja lähinnä muualta Iso-Britanniasta. Se on kuitenkin Skotlannin ylämaiden ainoa merkittävä lentokenttä ja sijaitsee myös aivan Loch Nessin lähistöllä.