Lapin lentokentät

Lapissa sijaitsee yhteensä viisi lentokenttää, joihin on tällä hetkellä säännöllisesti matkustajaliikennettä. Suurin kenttä on Rovaniemen kenttä. Kaksi muuta suurempaa kenttä ovat Kittilän ja Ivalon lentokentät. Ivalon lentokenttä on myös Suomen ja EU:n pohjoisin lentokenttä.

Selvästi pienempiä kenttiä ova Meri-Lapin Kemi-Tornion kenttä ja Enontekiön lentokenttä. Hallinnollisesti Lapin ulkopuolella sijaitseva Kuusamon lentokenttä on myös potentiaalinen kenttä Lappiin matkustaville.

Lapin lentokentät suuruusjärjestyksessä

Rovaniemen lentokenttä

Rovaniemen lentokenttä on matkustajamääriltään selkeästi Lapin suurin ja koko Suomen kolmanneksi suurin lentokenttä.

Kittilän lentokenttä

Luoteis-Lapissa sijaitseva Kittilän lentokenttä on Lapin toiseksi suurin kenttä ja lähin lentokenttä jos haluaa matkustaa Leville tai Ylläkselle. Se on myös Rovaniemen kentän ohella hyvä vaihtoehto jos on menossa Luostolle.

Ivalon lentokenttä

Koillis-Lapissa sijaitseva Ivalon lentokenttä on Lapin kolmanneksi suurin kenttä. Saariselälle tai Inariin matkaaville se on kaikkein lähin lentokenttä.

Kemi-Tornion lentokenttä

Kemi-Tornion kenttä palvelee Lapin matkailukohteiden sijaan lähinnä Helsinkiin suuntautuvaa liikennettä.

Enontekiön lentokenttä

Luoteis-Lapissa käsivarren lähellä sijaitseva Enontekiön lentokenttä on Lapin matkustajaliikennettä operoivista lentokentistä selkeäsi pienin. Kilpisjärvelle matkaaville se on kaikkein lähin lentokenttä.