Lentokenttäjuna – Helsinki-Vantaa

Helsinki-Vantaalle kulkevia lentokenttäjunia ovat lähijunaliikenteen linjat I ja P. Junat kulkevat saman reitin, mutta eri suuntiin. Eli molemmilla pääsee keskustasta lentokentälle ja lentokentältä keskustaan, mutta junat vain kiertävät reittiä eri päin.

I-juna kulkee ”vastapäivään” keskustasta Tikkurilan kautta lentokentälle ja sieltä Myyrmäen kautta takaisin keskustaan. P-juna taas kulkee ”myötäpäivään” keskustasta Myyrmäen kautta lentokentälle ja sieltä Tikkurilan kautta keskustaan. Matka-aika on noin 30 minuuttia.

Helsingin päärautatieasemalla I- ja P-junat lähtevät pääsääntöisesti raiteilta 1-3, mutta nämä kannattaa luonnollisesti tarkastaa aikataulunäytöiltä. Ensimmäiset junat lähtevät puoli viiden jälkeen aamulla ja viimeinen puolenyön aikoihin. Junia kulkee hyvin tiheästi

Lentokenttäjuna Helsinki-Vantaa

Keskustasta lentokentälle tai toisinpäin kulkiessa tarvitsee ABC-vyöhykkeen lipun. Yksittäinen ABC-vyöhykkeen lippu maksaa 4,6 €. Matkalippua ei ole mahdollista ostaa vasta junasta, vaan se täytyy ostaa etukäteen automaatista tai esim. R-kioskeista.