Suomesta lentävät halpalentoyhtiöt

Halpalentoyhtiöt eivät tarjoa Suomesta yhtä paljon reittejä kuin monista muista Euroopan maista, mutta muutamilla halpalentoyhtiöllä on kuitenkin merkittävä jalansija Suomessa. Lappeenrannasta lentää irlantilainen halpalentoyhtiö Ryanair ja Turusta unkarilainen Wizz Air.

Helsingin lentokentältä yksittäisiä reittejä lentäväviä yhtiöitä ovat Vueling, SunExpress, Norwegian, EasyJet ja Blue Air.

Ryanair

Ryanair on koko Euroopan suurin halpalentoyhtiö. Viime vuosina Lappeenrannan lentokentästä on tullut Ryanairille tärkein lentokenttä Suomessa. Se lentää sieltä tällä hetkellä Bergamoon, Berliiniin, Budapestiin, Ateenaan ja Thessalonikiin.

Wizz Air

Wizz Air on Euroopan suurimpia halpalentoyhtiöitä ja Suomessa sen pääkentäksi on noussut Turku, josta se on viime aikoina kasvattanut reittivalikoimaansa. Se lentää sieltä tällä hetkellä Gdanskiin, Kaunasiin, Krakovaan ja Skopjeen. 2020 avataan reitit Georgian Kutaisiin ja Puolan pääkaupunki Varsovaan.

Norwegian

Norwegian on Finnairin jälkeen eniten reittejä Helsingistä tarjoava lentoyhtiö. Se lentää kymmeniä reittejä Eurooppan ja muutamia myös sen ulkopuolelle.

EasyJet

EasyJet on Euroopan suurimpia lentoyhtiöitä, mutta se on parhaimmillaankin lentänyt vain muutamia reittejä Suomesta. Tällä hetkellä se lentää Helsingistä vain Berliiniin.

Blue Air

Blue Air on romanialainen halpalentoyhtiö. Suomesta ainoa sen operoima reitti on Helsingistä Bukarestiin.

Sun Express

Sun Express on turkkilainen halpalentoyhtiö. Se lentää tällä hetkellä Helsingistä Izmiriin ja ensi keväästä lähtien myös Antalyaan.

Vueling

Vueling on espanjalainen halpalentoyhtiö. Se lentää tällä hetkellä Helsingistä Barcelonaan.