Suomesta lentävät halpalentoyhtiöt 2023

Halpalentoyhtiöt eivät tarjoa Suomesta yhtä paljon reittejä kuin monista muista Euroopan maista, mutta muutamilla halpalentoyhtiöllä on kuitenkin merkittävä jalansija Suomessa. Lappeenrannasta lentää 203 irlantilainen halpalentoyhtiö Ryanair. Ryanair lentää myös Tampereelta Lontooseen. Turusta unkarilaisella Wizz Airilla on muutamia reittejä.

Helsingin lentokentältä yksittäisiä reittejä lentäviä yhtiöitä ovat Vueling ja Norwegian. Ryanairille reittejä on enemmän.

Ryanair

Ryanair on koko Euroopan suurin halpalentoyhtiö. Se lentää tällä hetkellä Lappeenrannasta Bergamoon ja Tampereelta Lontooseen. Helsingistä kohteita on yli 10.

Wizz Air

Wizz Air on Euroopan suurimpia halpalentoyhtiöitä ja Suomessa sen pääkentäksi on noussut Turku. Wizz Air on lentänyt Turusta jo kymmenisen vuotta. Wizz Air lentää Turusta tällä hetkellä Gdanskiin ja Roomaan.

Norwegian

Norwegian on Finnairin jälkeen eniten reittejä Helsingistä tarjoava lentoyhtiö. Se lentää kymmeniä reittejä Eurooppan ja muutamia myös sen ulkopuolelle.

EasyJet

EasyJet on Euroopan suurimpia lentoyhtiöitä, mutta se on parhaimmillaankin lentänyt vain muutamia reittejä Suomesta. Tällä hetkellä se lentää vain talvikaudella Rovaniemeltä muutamiin kohteisiin.

Vueling

Vueling on espanjalainen halpalentoyhtiö. Se lentää tällä hetkellä kausittaisesti Helsingistä Barcelonaan.