Suomesta lentävät halpalentoyhtiöt 2022

Halpalentoyhtiöt eivät tarjoa Suomesta yhtä paljon reittejä kuin monista muista Euroopan maista, mutta muutamilla halpalentoyhtiöllä on kuitenkin merkittävä jalansija Suomessa. Lappeenrannasta lentää 2022 irlantilainen halpalentoyhtiö Ryanair. Ryanair lentää myös Tampereelta Lontooseen. Turusta unkarilaisella Wizz Airilla on muutamia reittejä.

Helsingin lentokentältä yksittäisiä reittejä lentäviä yhtiöitä ovat Vueling, SunExpress, Norwegian, EasyJet, Blue Air. Ryanairille reittejä on enemmän.

Ryanair

Ryanair on koko Euroopan suurin halpalentoyhtiö. Se lentää tällä hetkellä Lappeenrannasta Bergamoon ja Tampereelta Lontooseen. Helsingistä kohteita on yli 10.

Wizz Air

Wizz Air on Euroopan suurimpia halpalentoyhtiöitä ja Suomessa sen pääkentäksi on noussut Turku. Wizz Air on lentänyt Turusta jo kymmenisen vuotta. Wizz Air lentää Turusta tällä hetkellä Gdanskiin ja Skopjeen. 2022 syksystä lähtien on lentoja myös Roomaan.

Norwegian

Norwegian on Finnairin jälkeen eniten reittejä Helsingistä tarjoava lentoyhtiö. Se lentää kymmeniä reittejä Eurooppan ja muutamia myös sen ulkopuolelle.

EasyJet

EasyJet on Euroopan suurimpia lentoyhtiöitä, mutta se on parhaimmillaankin lentänyt vain muutamia reittejä Suomesta. Tällä hetkellä se lentää Helsingistä vain Berliiniin.

Blue Air

Blue Air on romanialainen halpalentoyhtiö. Suomesta ainoa sen operoima reitti on Helsingistä Bukarestiin.

Sun Express

Sun Express on turkkilainen halpalentoyhtiö. Se lentää tällä hetkellä kausittaisesti Helsingistä Izmiriin ja Antalyaan.

Vueling

Vueling on espanjalainen halpalentoyhtiö. Se lentää tällä hetkellä kausittaisesti Helsingistä Barcelonaan.