Tallinnan lentokenttä (Lennart Meri Tallinna lennujaam)

Tallinna on useille suomalaisille tuttu kaupunki, mutta Tallinnan lentokenttä, (Lenanart Meri Lennujaam) on useimmille varsin vieras. Se on nimetty Viron entisen presidentin Lennart Merin mukaan. Lentokenttä on matkustajamääriltään melko pieni, mutta tämän myötä matkustajalle mukavan kompakti ja modernina kenttänä myös palvelut ovat kentän kokoon nähden hyviä.

Lentokentältä on kuitenkin Suomen ja Viron lisäksi päivittäin useita lentoja moniin Euroopan kaupunkeihin. Matkustajamääriltään mitattuna tärkeimpiä kohteita vuonna olivat: Frankfurt, Helsinki, Riika, Tukholma ja Lontoo. Eniten reittejä Tallinnasta tarjoaa AirBaltic.

Lentokentän kautta kulki 2022 yhteensä reilu 2,5 miljoonaa matkustajaa.

Tallinnan lentokentän pohjakartta

Tallinnan lentokenttä pohjakartta

Kartta Tallinnan lentokentän sivuilta.

Lentokentän sijainti. Siirtyminen satamasta ja Tallinnan keskustasta

Tallinnan lentokenttä sijaitsee noin 4:n kilometrin päässä keskustasta ja noin 5:n kilometrin päässä satamasta. Julkisen liikenteen yhteydet ovat myös varsin hyvät.

Bussi numero 2 kulkee 20 minuutin välein ja sen reitti kulkee Sataman A terminaalista, D-Terminaalin ja Viru Keskuksen kautta ja Tarttu Maantietä pitkin lentokentälle.

Tallinnan ydinkeskustan kautta kulkevalla raitiovaunu numero 4:llä pääsee myös lentokentälle. Raitiovaunu 4:n aikataulu. Yksittäinen julkisen liikenteen lippu maksaa 1,6 euroa.

Taksi lentokentältä keskustaan maksaa viidestä eurosta ylöspäin, mutta keskustaan pitäisi päästä alle kympillä.

Tallinnan lentokenttä kartta

Lentokentän välittömässä läheisyydessä on lähinnä toimistorakennuksia, mutta muutamien satojen metrien päässä sijaitsevat sekä Viron suurin kauppakeskus Ülemiste, että uudenkarhea T1 Mall of Tallinn. Lentokenttä sijaitsee niin lähellä keskustaa, ettei useinkaan ole tarvetta ns. lentokenttähotellille. Jos haluaa kuitenkin hotellin aivan lentokentän vierestä, on valinta Ülemiste Hotel.