Teneriffan lentokentät (etelä ja pohjoinen)

Teneriffalla on kaksi kansainvälistä lentokenttää: eteläinen ja pohjoinen. Näistä eteläinen kenttä on selvästi suurempi ja sinne on enemmän lentoja Suomesta, mutta Finnair lentää myös pohjoiselle kentälle.

Teneriffan lentokentät kartta

Teneriffan eteläinen kenttä

Teneriffan eteläisen kentän (Reina Sofia) kautta kulki vuonna 2019 noin 12 miljoonaa matkustaja, eli se on Espanjan seitsemänneksi ja Kanarian saarten toiseksi suurin lentokenttä. Kentälle on hyvin kattavasti lentoja ympäri Eurooppaa. Suomesta reittilentoja Teneriffan eteläiselle kentälle tarjoavat Finnair ja Norwegian. Lentokenttä muodostuu yhdestä kolmikerroksisesta terminaalirakennuksesta.

Kenttä sijaitsee noin 60 kilometriä saaren pääkaupungista Santa Cruzista lounaaseen, ja noin 15 kilometriä Playa de Las Américasista itään. Eli kenttä on länsi-itäsuunnassa melko keskellä Teneriffan etelärannikkoa. Teneriffan julkisen liikenteen yhtiö TITSA tarjoaa kentältä melko hyvin bussiyhteyksiä saaren muihin osiin.

Teneriffan pohjoinen kenttä

Teneriffan pohjoisen kentän kautta kulki vuonna 2018 vajaa viisi miljoonaa matkustajaa. Se kuuluu Espanjan 15:sta suurimman kentän joukkoon ja on kokonaisuutena Kanarian saarten viidenneksi suurin lentokenttä. Kentältä on pohjoiseen kenttään verrattuna selvästi vähemmän reittejä. Finnair lentää myös pohjoiselle kentälle kausittaisesti.

Lentokenttä sijaitsee Teneriffan koillisosassa lähellä saaren suurinta kaupunkia Santa Cruzia.