Auton vuokraus Euroopassa: Vinkkejä

Euroopassa lomaillessa auton vuokraaminen antaa lisää liikkumisvapautta ja mahdollista vierailun myös syrjäisemmissä ja vähemmän tunnetuissa paikoissa. Tässä kuitenkin muutamia vinkkejä auton vuokraamiseen, jotka saattavat säästää sekä rahaa että aikaa.

Autonvuokrausyritysen valinta

Monissa Euroopan maissa kuten vaikkapa Italiassa ja Espanjassa tärkeimmät autoja vuokraavat yritykset ovat Avis, Budget, Europcar, Hertz ja Sixt. Kilpailu näiden välilla on kuitenkin tiukkaa ja yleensä riippuu kohteesta ja autotyypistä, mikä näistä yrityksistä on halvin.

Tutkimalla, vertailemalla ja varaamalla etukäteen voi kuitenkin säästää rahaa. Etukäteen varaamalla myös voi varmistaa, että saa juuri toivomansa auton.

Hintaan vaikuttavat tekijät

Jos haluaa palauttaa auton eri paikkaan kuin josta sen on vuokrannut, nousevat kustannukset , tyypillisesti sadalla tai muutamilla sadoilla euroilla. Summa saattaa kuitenkin nousta merkittävästi varsinkin jos palautuspaikka on kokonaan eri maassa. Tyypillisesti auton vuokraaminen suoraan lentokentältä on myös.

Osa vuokraamoista ei vuokaa autoa alle 25-vuotiaalle, tai vaihtoehtoisesti vaati nuoremmalta vuokraajalta korkeampaa hintaa.

Autot saadaan ja palautetaan aina tankki täynnä. Tankkaamattoman auton palauttaminen tulee huomattavasti kalliimmaksi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *