Cluj Napoca (Transilvania) matkakohteena

Cluj Napoca on Romanian toiseksi suurin ja Transilvanian alueen suurin kaupunki. Transilvanialla viitataan historialliseen alueeseen Romanian luoteis- ja keskiosissa. Parhaiten ihmiset tuntevat Transilvania varmaankin Draculan kotipaikkana.

Cluj Napoca kartta Romania

Cluj Napocan asukasluku on noin 300 00, eli se on keskikokoinen eurooppalainen kaupunki, jonka keskeisimillä (ja eniten matkaajia kiinnostavilla) paikoilla pärjää varsin hyvin kävellen.

Cluj Napoca ei ole suurkaupunki, mutta mielenkiintoisia ravintoloita ja kahviloita on vähintään pitkän viikonlopun tarpeiksi. Syöminen on suomalaisittain halpaa ja romanialaisen sekä unkarilaisen keittiön ohella on tarjolla myös suomalaisillekin tutumpia etnisiä ravintoloita.

Kaupungista tulee myös jalkapallojoukkue CFR Cluj, joka on usemapana viime vuosina voittanut Romanian mestaruuden

Cluj Napoca on myös tärkeä yliopistokaupunki, jonka yhtenä seurauksena on myös melko vireä baarikulttuuri ja yöelämä. Kaupungissa on “särmää” siinä mielessä, ettei se ole valtaisien turistimassojen valtaama, mutta se on kuitenkin kaupunki, jolla on merkittävää historiaa eikä se todellakaan ole stereotypisen ruma itäeurooppalainen betonikaupunki, vaan sopvian mielenkiintoinen kohde Itä-Euroopan kiertäjälle ja hieman vähemmäntunnettujen matkakohteiden ystävälle.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *