Gdanskin Stadion – Stadion Miejski Gdańsk

Gdanskin tärkein stadion on alunperin vuoden 2012 EM-kisoihin valmistunut Stadion Miejski Gdańsk. Stadion on koko Puolan kolmanneksi suurin stadion ja sen kapasiteetti on noin 41 000 katsojaa. Se on myös kokonaisuudessaan katettu.

Gdansk stadion

Nykyään stadionin pääasiallinen käyttötarkoitus on toimia paikallisen, Puolan suosituimpiin jalkapallojoukkueisiin kuuluvan Lechia Gdańskin kotistadionina. Myös Puolan jalkapallomaajoukkue on pelannut säännöllisesti otteluitaan stadionilla ja Gdanskin suurempia konssertteja on myös järjestetty siellä.

Gdansk arena kartta

Stadion sijaitsee Gdanskin pohjoisosassa vajaa 5 kilometriä keskustasta. Useimmille raitiovaunu 10 on todennäköisesti paras tapa matkustaa stadionille.

Euroopa-liigan finaali 2021

Vuoden 2020 Eurooppa-liigan finaali oli tarkoitus pelata stadionilla 28.5.2020, mutta koronatilanteen takia se siirrettiin Kölnin Stadionille. Kuitenkin vuoden 2021 Eurooppa-liigan finaali Villarrealin ja Manchester Unitedin välillä pelataan stadionilla 26.5.2021. Koronarajoitusten takia stadionille otetaan kuitenkin 25% sen yleisökapasiteetista, eli 9500 katsojaa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *