Jūrmala – Latvian ranta- ja kesäkohde

Jūrmala on noin 50 000 asukkaan pitkulainen merenrantakaupunki Latviassa muutamia kymmeniä kilometrejä Riiasta länteen. Riian lentokentältä matkaa on vain reilu 10 kilometriä. Riian keskustasta junamatka kestää puolisen tuntia ja maksaa muutamia euroja. Jūrmalan alueella on kuitenkin useita juna-asemia. Jūrmalan keskeiset paikat ja nähtävyydet näkee päivässä, mutta kylpylä- tai rantalomakohteena siellä voi viettää pidempäänkin.

Jūrmala kartta

Käytännössä Jūrmala on oikeastaan vain lukuisten pienten rantakylien jotakuinkin yhteen kasvanut ketju. Näistä merkittävimpiä Bulduri, Dzintari ja Majori. Kahden jälkimmäisen välillä Jomas iela on jonkinlainen Jūrmalan epävirallinen pääkatu. Kadun varrella on keskittynyt Jūrmalan yöelämä ja sillä on myös laajin tarjonta ravintoloita ja kahviloita.

Majorista ja Dzinarista löytyvät myös monet Jūrmalan kauneimmista puutaloista, jotka ovat sinällään jo ihan näkemisen arvoisia. Useimmat keskeisemmillä paikoilla sijaitsevat vanhat puutalot on entisöity kivaan ulkoasuun, mutta syrjemmällä on myös huonommassa kunnossa olevia taloja

Jurmala katu

Jūrmala on suosittu matkakohde varsinkin kesällä kauniiden rantojensa ansioista. Yleensä kaikkein kansoitetuimpia rantoja ovat  Majorin rannat ja mitä lännemmäs mennään, sitä väljempää on. Hiekkarantoja on noin 25 kilometrin matkalta. Jūrmalassa sijaitsee myös massiivinen Liivin vesipuisto ((Līvu Akvaparks), joka toimii ympäri vuoden. Jūrmala on kuitenkin myös Latvian kylpyläkaupunki ja näiden hoitoihin matkaajia tulee rentoutumaan myös talvikaudella.

Jūrmalaan tulee turisteja pidemmältäkin, mutta latvialaisten lisäksi se on ollut erityisesti venäläisten turistien suosiossa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.