Jyllanti eli Manner Tanska

Jyllanti (Jylland)) on Tanskan Euroopan mantereessa kiinni oleva osa ja rajautuu etelässä Saksaan. Teknisesti aivan pohjoisin osa Jyllannista (Vendsyssel-Thy) on kuitenkin itseasiassa mantereesta irrallinen saari ja koko Tanskan toiseksi suurin saari. Pinta-alaltaan Jyllanti on melkein 3/4 Tanskasta ja Tanskan asukkaista vain hieman alle puolet asuu Jyllannissa. Nye Lillebæltsbro-silta yhdistaa Jyllannin Fynin saaren ja sitä kautta myös Sjellantiin.

Kartta Jyllanti Tanska

Jyllannin kaupungit

Jyllannissa ei ole valtaisan suuria kaupunkeja. Suurin kaupunki on koko Tanskan toiseksi suurin kaupunki Aarhus, joka on Jyllannissa ja soveltuu suurempana kaupunkina myös jonkinlaisen kaupunkiloman kohteeksi.

Toinen suurempi kaupunki on Pohjois-Jyllannin Aalborg. Muita reilun 50 000 asukkaan kaupunkeja ovat Esbjerg, Randers, Kolding, Horsens ja Vejle. Pienemmistä kaupungeista suosittu matkakohde on melko keskellä Jyllantia sijaitseva Billundin pikkukaupunki, jossa Legoland on. Tämän seurauksena Billundissa on myös Jyllanin suurin lentokenttä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *