Kreikan suurimmat kaupungit lomakohteina

Kreikan ylivoimaisesti suurin kaupunki on pääkaupunki Ateena, mutta maassa on myös muutamia muita vähemmän tunnettuja mahdollisesti kiinnostavia kaupunkeja.

Kreikan kaupungit kartalla

Ateena

Historiallinen ja jo antiikin ajoista tunnettu Ateena on Kreikan tunnetuin matkakohde. Tunnetuin nähtävyys on varmasti myyttinen Akropolis, josta löytyvät mm. Parthenon, Athene Niken temppeli ja Dionysoksen teatteri. Nykyään Ateena on kuitenkin myös moderni miljoonakaupunki, josta löytyy monenlaista vaihtehtoa kulttuurin, shoppailun ja ruoan suhteeen.

Ateenan eteläreunalla sijaitsee myös itsenäinen Pireuksen kaupunki, joka on Kreikan neljänneksi suurin kaupunki. Se on kuitenkin kiinteä osa Ateenan kaupunkia.

Thessaloniki

Koillis-Kreikan rannikolla Makedoniasa sijaitseva Thessaloniki on Kreikan toiseksi suurin kaupunki. Itse kaupungissa asuu hieman yli 100 000 asukasta. Myös Thessalonikin kaupungin historia ulottuu pitkälle Antiikkiin ja Rooman aikoihin asti.

Patras

Patras on Kreikan kolmanneksi suurin kaupunki, joka sijaitsee Peloponnesoksen niemimaan luoteisrannikolla. Kaupungin asukasluku on noin 170 000.

Lárisa

Lárisa on Kreikan neljänneksi suurin kaupunki. Noin 160 000 asukkaan Lárisa sijaitsee aikalailla keskellä Manner-Kreikkaa.

Iraklion

Iraklion on Kreikan kuudenneksi suurin kaupunki ja Kreetan suurin kaupunki, jonka asukasluku on noin 140 000.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *