Kreikan suurimmat kaupungit lomakohteina

Kreikan ylivoimaisesti suurin kaupunki on pääkaupunki Ateena, mutta maassa on myös muutamia muita vähemmän tunnettuja mahdollisesti kiinnostavia kaupunkeja.

Kreikan kaupungit kartalla

Ateena

Historiallinen ja jo antiikin ajoista tunnettu Ateena on Kreikan tunnetuin matkakohde. Tunnetuin nähtävyys on varmasti myyttinen Akropolis, josta löytyvät mm. Parthenon, Athene Niken temppeli ja Dionysoksen teatteri. Nykyään Ateena on kuitenkin myös moderni miljoonakaupunki, josta löytyy monenlaista vaihtoehtoa kulttuurin, shoppailun ja ruoan suhteen.

Ateenan eteläreunalla sijaitsee myös itsenäinen Pireuksen kaupunki, joka on Kreikan neljänneksi suurin kaupunki. Se on kuitenkin kiinteä osa Ateenan kaupunkia ja sinne pääse myös Atenan metrolla.

Thessaloniki

Koillis-Kreikan rannikolla Makedoniassa sijaitseva Thessaloniki on Kreikan toiseksi suurin kaupunki. Itse kaupungissa asuu hieman yli 300 000 asukasta. Myös Thessalonikin kaupungin historia ulottuu pitkälle Antiikkiin ja Rooman aikoihin asti.

Patras

Patras on Kreikan kolmanneksi suurin kaupunki, joka sijaitsee Peloponnesoksen niemimaan luoteisrannikolla. Kaupungin asukasluku on noin 170 000.

Lárisa

Lárisa on Kreikan neljänneksi suurin kaupunki. Noin 160 000 asukkaan Lárisa sijaitsee aikalailla keskellä Manner-Kreikkaa.

Iraklion

Iraklion (englanniksi Heraklion) on Kreikan kuudenneksi suurin kaupunki ja Kreetan suurin kaupunki, jonka asukasluku on noin 140 000. Se sijaitsee melko lailla keskellä Kreetan pohjoisrannikkoa. Kreetan historiallisista kohteista Knossoksen palatsi sijaitsee vain hieman kaupungin eteläpuolella.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.