Lapin laskettelukeskukset

Monille Lappiin matkustamisen syynä ovat talviurheilumahdollisuudet: ehkä ennen kaikkea hiihtokeskusten laskettelurinteet. Lapin hiihtokeskuksista löytyvät luonnollisesti Suomen pisimmät rinteet. Lapin suurimpia hiihtokeskuksia tai suoranaisia lomakyliä ovat Ylläs, Levi, Pyhä ja Salla.

Tärkeimmät Lapin laskettelukeskukset kartalla

Ylläs

Ylläs sijaitsee Luoteis-Lapissa Kolarin kunnassa. Yllästä voisi pitää kokonaisuutena Lapin laajimpana ja monipuolisimpana hiihtokeskuksena. Kokonaisuutena rinteitä on yhteensä 64. Rinteet jakautuvat neljään osaan: Varkaankuru, Perherinteet, Eturinteet ja Aurinkokuru. Ylläksen lähin lentokenttä on Kittilässä.

Levi

Levin hiihtokeskus sijaitsee Luoteis-Lapissa Kittilän kunnassa. Levillä rinteitä on yhteensä 43 kappaletta. Eturinteet ovat haastavampia, mutta etelärinteet soveltuvat hyvin aloittelijoillekin. Levin lähin lentokenttä on Kittilässä.

Pyhä

Pyhän hiihtokeskus sijaitsee Rovaniemeltä koilliseen ja hieman Sodankylästä etelään. Laskettelukeskuksessa on viisi rinnettä, haastavia vapaalaskualueita seitsemän. Pyhän lähin lentokenttä sijaitsee Rovaniemellä.

Saariselkä

Saariselkä sijaitsee Koillis-Lapissa Inarin kunnassa. Se on myös koko Euroopan pohjoisin merkittävä hiihtokeskus. Yhteensä Saariselällä on 15 rinnettä. Lähin lentokenttä sijaitsee Ivalossa.

Ruka

Ruka sijaitsee hallinnollisesti Lapin maakunnan ulkopuolella Kuusamossa, mutta kuitenkin aivan Lapin rajan eteläpuolella. Ruka on Suomen perinteisempiä hiihtokeskuksia, jossa on yhteensä 34 rinnettä. Rukan lähin lentokenttä on Kuusamossa.

Lapin laskettelukeskukset
Lapin laskettelukeskukset

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.