Liguria matkakohteena – Italian Riviera

Liguria on hallinnollinen alue Pohjois-Italian rannikolla. Se rajautuu idässä Ranskan Rivieraan ja Ligurian alueella sijaitseekin Italian Riviera. Liguria koostuukin juuri vain melko kapeasta rannikkokaistaleesta Luoteis-Italiassa rajatuen etelässä Toscanaan ja pohjoisessa Piemonteen sekä Lombardiaan. Kalat ja merenelävät ovat luonnollisesti tärkeässä osassa Ligurian ruokakulttuuria, mutta alue tunnetaan myös peston syntymäpaikkana ja kasvisruoistaan.

Liguria kartta

Liguria kuuluu vauraampaan Pohjois-Italiaan, mutta se ei kuitenkaan kuulu Italian aivan tunnetuimpiin alueisiin. Alueella on kuitenkin monia Italian kauniimmista ja kuvauksellisimmista rannikkokylistä ja yksi Italian suurimmista kaupungeista Genoa.

Genoa

Italian kuudenneksi suurin kaupunki Genoa on Italian suurista kaupungeista ehkä kaikkein vähiten tunnettu ja on totta, että se on Italian kauneimpiin kaupunkeihin verrattuna harmaampi satamakaupunki. Genoa historia ulottuu kyllä kuitenkin keskiajalle asti ja Genoa on myös Kristoffer Kolumbuksen syntymäkaupunki.

Cinque Terre

cinque terre

Cinque Terre on viidestä pienehköstä kylästä koostuva rannikkokaistale, joka on koko Välimeren kauneimpia rannikko-osia. Sen läpi kulkee kävelyreitti ja monet käyvätkin läpi kaikki alueen kylät, mutta tämä vaatii käytännössä useamman päivän urakkaa. Se sijaitsee Ligurian eteläosassa hieman La Spezian kaupungin pohjoispuolella. Kyliä ovat:

  • Monterosso al Mare
  • Vernazza
  • Corniglia
  • Manarola
  • Manarola

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.