Moskovan juna-asemat

Moskovassa on peräti 9 päärautatieasemaa. Tämä tarkoittaa siis, että Moskovaan voi tulla junalla yhdeksälle eli pääteasemalle. Nämä ovat aakkosjärjestyksessä:

  • Jaroslavin asema
  • Kazanin asema
  • Kiovan asema
  • Kurskin asema
  • Leningradin asema
  • Paveletsin asema
  • Riian asema
  • Savlojovon asema
  • Valko-Venäjän asema
Moskovan rautatieasemat kartta

Leningradin asema

Leningradin asema on Moskovan juna-asemista vanhin ja myös suomalaisille tutuin, sillä Helsingistä lähtevät junat saapuvat tänne. Asemalta kulkevat myös junat Tallinnaan. Asemalta lähtevät sen nimen mukaisesti myös Pietariin kulkevat junat sekä myös muualle Luoteis-Venäjälle, kuten Murmanskiin, Petroskoihin ja Pihkovaan lähtevät junat.

Leningradin asema sijaitsee ydinkeskustan pohjoispuolella aivan Kazanin ja Jaroslavin aseman vieressä.

Jaroslavin asema

Jaroslavin asema sijaitsee Pietarin keskustan pohjoispuolella. Sen pohjoispuolella olevan aukion toisella puolella sijaitsee Leningradin asema. Täältä lähtevät Siperiaan suuntaavat junat, mutta myös lähemmäs Uralin suuntaan kulkevat junat.

Kazanin asema

Kazanin asemaa sijaitsee aivan Leningradin aseman vieressä ja lyhyen kävelymatkan päässä Jaroslavin asemasta. Nimensä mukaisesi junia lähtee Kazaniin ja pidemmälle Jekaterinburgiin. Junia kulkee myös Keski-Aasiaan asti.

Leningradin asema kartta

Riian asema

Riian asema sijaitsee Moskovan keskustan pohjoispuolella. Se on Moskovan asemista pienimpiä. Nimensä mukaisesti sieltä lähtee junia Riikaan Latviaan ja joihinkin pienempiin sen suunnassa sijaitseviin Venäläisiin kaupunkeihin.

Kiovan asema

Kiovan asema sijaitsee Moskovan keskustan luoteispuolella. Nimensä mukaisesti sieltä kulkee junia Kiovaan, mutta myös muualle Ukrainaan ja esim. Moldovaan. Se palvelee myös keskiselle Länsi-Venäjälle kuten Kalugaan ja Brjanskiin suuntaavaa junaliikennettä. Vnukovon lentokentältä Moskovaan kulkevat junat saapuvat Kiovan asemalle.

Valko-Venäjän asema

Valko-Venäjän asema sijaitsee Moskovan keskustan lounaispuolella. Nimensä mukaisesti sieltä kulkee junia Valko-Venäjällä, mutta myös Liettuaan ja pitemmälle Keski-Eurooppaan. Lähempiä alueita katsottaessa se palvelee Smolenskin aluetta. Šeremetjevon lentokentältä kulkeva lentokenttäjuna Aeroexpress saapuu Moskovassa Valko-Venäjän asemalle.

Paveletsin asema

Paveletsin asema sijaitsee Moskovan ydinkeskustan eteläpuolella. Asemalta kulkee junia Keski-Aasiaan esim. Kazakhstaniin ja Kaukasiaan esim. Bakuun. Junia kulkee myös tässä suunnassa Venäjällä sijaitseviin kaupunkeihin kuten Astrahaniin, Volgogradiin ja Saratoviin.

Domodedovon lentokentältä lähtevät lentokenttäjunat saapuvat myös Paveletsin asemalle.

Kurskin asema

Kurskin asema sijaitsee Moskovan ydinkeskustan itäpuolella juuri sisimmän kehätien ulkopuolella. Nimensä mukaisesti se palvelee Kurskin suuntaan kulkevaa junaliikennettä. Junia kulkee Etelä-Venäjälle ja Ukrainan suuntaan.

Savlojovon asema

Savlojovon asema lasketaan yhdeksi yhdeksästä päärautatieasemasta vaikka se palveleekin vain lähiliikennettä, Se sijaitsee Luoteis-Moskovassa viitisen kilometriä punaiselta torilta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *