München matkakohteena

München on Etelä-Saksan suurin ja tunnetuin kaupunki. Asukkaita on noin 1,5 miljoonaa, joten München on Saksan kolmanneksi suurin kaupunki ja Baijerin ylivoimaisesti suurin kaupunki. Nykyään se on Euroopan tunnetuimpia ja vauraimpia miljoonakaupunkeja. Keskiluokkainen saksalaisen järjestelmällinen kaupunki on kuitenkin myös suurkaupunki, joka tarjoaa monenlaista tekemistä ja näkemistä henkilöstä riippumatta. München on tunnettu monista asioista, kuten vihreistä puistoista, historiallisista rakennuksista, ruoasta ja juomasta.

Münchenin lentokenttä ja siirtyminen keskustaan

Münchenin lentokenttä sijaitsee melkein 30 kilometriä Münchenin keskustan koillispuolella. Matka lentokentältä keskustaan on helppoa ja sujuvaa, sillä Münchenin lähijunajärjestelmän S-Bahn-linjat numero 1 ja 8 tarjoavat kätevän ja nopean yhteyden. Matka kestää reilusta puolesta tunnista noin 50 minuuttiin ja liput on tarkoitus ostaa ennen junaan nousemista. Tämä on edullinen ja suosittu vaihtoehto matkustajille, jotka haluavat välttää ruuhkat ja kulkea nopeasti keskustaan.

Taksimatka lentokentältä keskustaan kestää noin 45 minuuttia ja maksaa yli 50 euroa. Tämä on kallis vaihtoehto mutta tarjoaa matkustajille mahdollisuuden saapua keskustaan nopeasti ja mukavasti.

Marienplatz München

Münchenin pääaukio Marienplatz

Marienplatz on Münchenin pääaukio. Nimi on peräisin Neitsyt Marian pylväästä, joka seisoo keskellä aukiota. Pylväs on pystytetty 30-vuotisen sodan aikana vuonna 1638 juhlistamaan Münchenin vapautumista ruotsalaisista valloittajista. Aukion keskeisellä paikalla on myös Neues Rathaus eli Uusi kaupungintalo, joka on uusgoottilainen rakennus ja yksi Keski-Euroopan upeimmista tämän tyylisistä rakennuksista. Marienplatz on erittäin vilkas paikka, erityisesti eurooppalaisten lomakuukausien eli heinä- ja elokuun aikana. Tänä aikana alueella voi olla tungokseen asti turisteja.

Münchenin museot

Münchenissä on runsaasti erilaisia museoita, jotka tarjoavat kävijöilleen laajan kattauksen eri aihealueita. Yksi suosituimmista museoista on Deutches Museum, joka on yksi maailman suurimmista ja parhaista tekniikkaan keskittyvistä museoista. Museossa on paljon interaktiivisia esityksiä, jotka esittelevät ihmisen teknisiä saavutuksia, kuten avaruusaluksia. Museo on erittäin kattava, eikä kaikkea ehdi käydä läpi kerralla, joten vierailulle kannattaa varata kunnolla aikaa ja valikoida oman kiinnostuksenkohteiden perusteella mihin osaan laajasta materiaalista keskittyy.

Alte Pinakothek on eurooppalaiseen maalaustaiteeseen keskittyvä museo, joka kattaa ajan 1300-luvulta 1700-luvulle. Monet taiteilijat eivät ole suurelle yleisölle ehkä kovin tuttuja, mutta museon kuuluisimpiin maalauksiin kuuluvat Dürerin omakuva ja Botticellin Pieta. Neue Pinakothek keskittyy lähinnä 1800-luvun maalaustaiteeseen, ja sen kohokohtiin kuuluvat impressionistien maalaukset, kuten van Goghin Auringonkukat. .

Glyptothek keskittyy antiikin taiteeseen, lähinnä antiikin Kreikan ja muinaisen Rooman veistoksiin. Rakennus itsessään on mielenkiintoinen nähtävyys ulkoakin, ja Königsplatz-metroaseman vieressä, kannattaa viettää aikaa. Rakennus on peräisin vuodelta 1830. Se tuhoutui miltei täysin toisessa maailmansodassa, ja se avattiin uudelleen yleisölle vasta vuonna 1972.

Glyphotek museo München

BMW Museum on myös erittäin suosittu vierailukohde. Se tarjoaa kävijöille mahdollisuuden tutustua saksalaisen automerkki BMW:hen erilaisten näyttelyiden kautta, joissa kerrotaan merkin historiasta suhteessa modernin autoilun kehitykseen.

Ruoka ja juoma Münchenissa

München on myös koko Saksan ehdoton olutpääkaupunki. Kaupungissa on kuusi isoa panimoa(Augustiner, Hacker-Pschorr, Löwenbräu, Paulaner, Spaten ja Hofbräu). Oluttuvat ja Biergartenit ovat keskeinen osa kaupungin kulttuuria ja myös matkaajan kannattaa tutustua niihin. Kaikkein parhaiten tunnetana tietysti syyskuun puolivälistä lokakuun alkuun kestävä Oktoberfest.

Olutkellari München

Oluttuvissa tarjotaan myös erityisesti baijerilaisia perinneruokia, joihin kuuluvat moninaiset makkarat(erityisesti WeisWursst), possunniska, perunasalaatti, hapankaali ja pretzelit. Etnisten ravintoloiden osalta Münchenissä on erityisen paljon tarjolla turkkilaisia, italialaisia, kiinalaisia ja vietnamilaisia paikkoja.

Jalkapallo Münchenissa

Bayer München on Saksan historian menestynein jalkapallojoukkue, joka tunnetaan ympäri maailma. Bayer pelaa kotiottelunsa Allianz Arenalla, jonne pääsee keskustasta näppärästi metrolla, mutta lippujen saaminen ei ole kovin helppoa. Münchenissa on myös toinen perinteisesti merkittävä jalkapallojoukkue TSV 1860 Munich, jonka menestys viime aikoina on kuitenkin ollut heikompaa ja se pelaa tällä hetkellä Saksan kolmanneksi korkeimmalla sarjatasolla. Siitä huolimatta TSV:n ottelutkin voivat tunnelmansa puolesta olla kokemisen arvoisia.

Kohteet Münchenin ulkopuolella

  • Augsburg sijaitsee hieman Münchenista luoteeseen ja on noin neljännesmiljoonalla asukkaallaan Baijerin kolmanneksi suurin kaupunki. Se oli varsinkin keskiajalla merkittävä keskieurooppalainen kaupunki ja toimii pidemmällä reissulla hyvänä päiväkohteena, jos haluaa tutusta vähemmän turistien kansoittamaan baijerilaiseen kaupunkiin.
  • Dachau on pikkukaupunki Münchenin vieressä, joka tuli tunnetuksi Natsi-Saksan ensimmäisen keskitysleirin sijaintipaikkana ja on pikkukaupungin tärkein turistinähtävyys. Dachau on kuitenkin myös ihan idyllinen pikkukaupunki, jossa voi viettää muutaman tunnin keskitysleirikierroksen jälkeen.
  • Neuschwansteinin linna: Baijerin ehkä tunnetuin yksittäinen nähtävyys on Disneyllekin satulinnan mallina toiminut Neuschwansteinin linna. Linna sijaitsee aivan Baijerin eteläosassa, Alppien juurella Itävallan rajalla. Münchenistä matka kestää noin 2 tuntia.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *