Norjan kaupungit matkakohteina

Norjan suosituin kaupunkikohde on pääkaupunki Oslo, mutta myös monet muut Norjan suuremmat kaupungit ja pikkukaupungit ovat näkemisen arvoisia.

Oslo

Helsingin kokoinen Norjan pääkaupunki Oslo on hintatasoltaan kallis, mutta toisaalta lyhyen lentomatkan päässä olevana pääkaupunkina se on kuitenkin näppärä kaupunkilomakohde suomalaisille. Nyky-Oslon tunnetuin nähtävyys lienee oopperatalo ja keskustan tärkein katu Karl Johans gate.

Bergen

Norjan toiseksi suurin kaupunki Bergen on vajaan 300 000 asukkaan kaupunki, jonne on suoria lentoja Helsingistä. Bergen on Norjan kaupungeista mahdollisesti paras vaihtoehto jos haluaa yhdistää kaupunkiloman kaupungin välittömässä läheisyydessä olevien vuonojen ja luontokohteiden näkemiseen.

Trondheim

Vajaan 200 000 asukkaan Trondheim on Norjan kolmanneksi suurin ja ”Keski-Norjan” suurin kaupunki, johon on myös suoria lentoja Helsingistä. Pääosin matalista ja merkittäviltä osin puutaloista koostuvan Trondheimin tunnelma on kuitenkin varsin ”pikkukaupunkimainen”.

Stavanger

Noin 130 000 asukkaan Stavanger on Norjan neljänneksi suurin kaupunki ja se tunnetaan erityisesti öljykaupunkina. Suomesta ei kuitenkaan ole Stavangeriin suoria lentoja. Stavangerin hintataso on myös varsin korkea.

Kristiansand

Norjan viidenneksi suurin kaupunki (vajaa 100 000 asukasta) Kristiansand sijaitsee rannikolla lähellä Norjan eteläisintä pistettä.

Fredrikstad

Kuudenneksi suuri kaupunki vajaan 100 000 asukkaan Fredrikstad sijaitsee Etelä-Norjassa aivan Ruotsin rajan tuntumassa.

Tromssa

Noin 75 000:n asukkaan Tromssa (Tromsø) on Pohjois-Norjan suurin kaupunki ja sinne on myös suoria lentoja Helsingistä.

Bodø

Hieman napapiirin pohjoispuolella sijaitseva noin 50 000 asukkaan Bodø on Pohjois-Norjan toiseksi suurin kaupunki.

Ålesund

Aalesund

Rannikolla Trondheimin ja Bergenin puolivälissä sijaitseva Ålesund on ehkä Norjan mielenkiintoisin pikkukaupunki, joka tunnetaan erityisesti jugend-arkkitehtuuristaan.

Norjan kaupungit kartalla

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *