Piemonte matkakohteena

Piemonte on hieman vähemmän tunnettu Italian alue maan luoteisosassa. Se on pinta-alaltaan varsin laaja alue, jolla asuu noin 4,5 miljoonaa asukasta. Piemonteen ei kuitenkaan kuuluu ollenkaan Välimeren ranta-alueita. Piemonte rajautuu lännessä Ranskaan, pohjoisessa Sveitsiin ja Aostanlaaksoon, idässä Lombardiaan ja Emilia Romagnaan sekä etelässä Liguriaan. Piemonte on maisemiltaan myös hyvin vuoristoista.

Piemonte kartta

Torino – Piemonten tärkein kaupunki

Vajaan miljoonan asukkaan Torino on Piemonten ylivoimaisesti suurin kaupunki ja pääkaupunki. Se on myös koko Italian neljänneksi suurin kaupunki ja ”pieni suurkaupunki”, joka tarjoaa esimerkiksi ravintoloiden ja shoppailun osalta matkaajalle paljon nähtävää. Korkeakulttuurin osalta tarjolla on oopperaa, teatteria yms. Torino kuitenkin tunnetaan myös jalkapallojoukkue Juventuksen kotikaupunkina ja ottelutapahtumat ovat elämyksiä myös vähemmän jalkapalloa seuraaville.

Arkkitehtuurin osalta Torino tarjoaa erityisesti mielenkiintoisia barokkiajan rakennuksia. Torinossa on myös pienehkö lentokenttä, jonne on kuitenkin suoria lentoja Suomesta.

Asti

Noin 75 000 asukkaan Asti on Piemonten neljänneksi suurin kaupunki ja pienemmistä kaupungeista mielenkiintoinen kohde. Se tunnetaan spumante-kuohuviinin kotipaikkana ja Astissa on myös nätti vanha kaupunki.

Ruoka ja Viini

Ruokakulttuuri on pitkälti sitä mitä vierailija ehkä odottaakin, mutta tietyllä ranskalaisilla vaikutteilla. Risotto on myös pohjoisitalialaiseen tyyliin suosittu ruoka. Piemonte on myös viininviljelyaluetta. Alueen tunnettuja viinejä ovat esim. Barolo, Barbaresco, Barbera, Dolcetto ja Moscato D’Asti. Ruokakulttuurin osalta alue tunnetaan erityisesti valkoisista tryffeleistään.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *