Piemonte matkakohteena

Piemonte on hieman vähemmän tunnettu Italian alue maan luoteisosassa. Se on varsin laaja alue, jolla asuu noin 4,5 miljoonaa asukasta. Piemonteen ei kuitenkaan kuuluu ollenkaan Välimenren ranta-alueita. Piemonte rajautuu lännessä Ranskaan, pohjoisessa Sveitsiin ja Aostanlaaksoon. Piemenonte on maisemiltaan myös hyvin vuoristoista.

Piemonte kartta

Torino

Vajaan miljoonan asukkaan Torino on Piemonten ylivoimaisesti suurin kaupunki ja pääkaupunki. Se on myös koko Italian neljänneksi suurin kaupunki ja “pieni suurkaupunki”, joka tarjoaa esimerkiksi ravintoloiden ja shoppailun osalta matkaajalle paljon nähtävää. Korkeakultuurin osalta tarjolla on ooppeeraa, teatteria tms. Torino kuitenkin tunnetaan myös jalkapallojoukkue Juventuksen kotikaupunkina ja ottelutapahtumat ovat elämyksiä myös vähemmän jalkapalloa seuraaville.

Ruokakulttuuri on pitkältä sitä mitä vierailija ehkä odottaakin, mutta tietyllä ranskalaisilla vaikutteilla. Arkkitehtuurin osalta Torino tarjoaa erityisesti mielenkiintoisia barokkiajan rakennuksia. Torinossa on myös pienehkö lentokenttä, jonne on kuitenkin suoria lentoja Suomesta.

Ruoka ja Viini

Piemonte on myös viininviljelyaluetta. Alueen tunnettuja viinejä ovat esim. Barolo, Barbaresco, Barbera, Dolcetto ja Moscato D’Asti. Ruokakulttuurin osalta alue tunnetaan eriyisesti valkoisista tryffeleistään.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *