Riika: kiinnostavimmat museot

Latvian pääkaupunki Riika on joillekkin bilekohde, mutta se tarjoaa myös mielenkiintoisia kulttuurikohteita esimerkiksi museoiden muodossa.

Latvian Kansallismuseo

Latvian kansallinen taidemuseo(Latvijas Nacionālais mākslas muzejs) sijaitsee ydinkeskustassa Esplanade-puiston reunalla osoitteessa Elizabetes iela 10B. Useammassa kerroksessa on tarjolla kattava katsaus Latvian historiaan keskiajalta neuvostoajan kautta nykyaikaan. Ehkä jonkinlainen Latvian Ateneum.

Latvian kansallismuseo

Arsenāls

Arsenāls on vanhankaupungin pohjoisreunalla sijaitse nykytaiteen museo. Osoite on Torņa iela 1. Jos taide kiinnostaa, mutta perinteisemmät maalaukset eivät eniten nappaa, kannattaa suunnata tänne.

Jugend-museo

Riika tunnetaan hyvin jugendarkkitehtuuristaan ja jugendille on omistettu kokonaan oma museonsa. Museo sijaitseekin Riian varmaankin tunnetuimmalla jugendkadulla osoitteessa Albert iela 12 Riian ”hiljaisessa keskustassa”.

Miehitysmuseo

Miehitysmuseo (Latvijas Okupācijas muzejs) tarjoaa näkymän Latvian historiaan sekä lyhyemmän natsimiehityksen että pidemmän neuvostomiehityksen ajalta. Museo sijaitsee Riian ydinkeskustassa osoitteessa Raiņa bulvāris 7. Museoon ei ole ollenkaan pääsymaksua.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.