Sisilia lomakohteena

Sisilia on Välimeren suurin saari sekä pinta-alaltaan että asukasmäärältän. Sisilia on se saari joka näyttää saavan potkun Italian saappaasta ja historiallisesti monet sisilialaiset ovat myös kokeneet Italian valtion näin. Sisilia on italian tunnetuimpia alueita, mutta myös hyvin omaleimainen ja saarena muusta Italiasta myös maantieteellisesti irrallaan.

Suomalaisten näkökulmasta yleensä helpoin tapa on ottaa lennot Cataniaan. Yhdellä vaihdolla pääsee kuitenkin myös Länsi-Sisiliaan Palremoon. Sisiliassa on myös pari pienempää kansainlistö lentokenttää

Perusfaktat Sisiliasta.

Sisilia siis sijaitsee välimerelle muun Italian eteläpuolella ja kokonaisuutena saarella asuu reilu 5 miljoonaa asukasta. Sen pääkaupunki ja suurin kaupunki Palermo saaren luoteisosassa, muita suurimpia kaupunkeja ovat Catania ja Messina. Monille saaren tunnetuin lomakohde Catanian ja Messinan välissä sijaitseva pikkukaupunki Taormina. Monet matkailijat viettävätkin lomansa tällä alueella Koillis-Sisiliassa. Tällä alueella on myös Etnan tulivuori, joka on Sisilin tunnetuimpia symboleita. Näiden tunnetuimpien alueide ohella Sisiliassa on paljon kokemisen arvoisia pikkukaukaupunkeja ja vähemmän turistien kansoittamia alueita, joihin voi myös olla syytä matkustaa.

Sisilian kartta

Sisilian hintataso

Sisilia on Italian ja koko Länsi-Euroopan köyhimpiä alueita, mutta toisaalta se on myös hyvin suosittu lomakohde, joten hinnat vaihtelevat hyvin suuresti ja joskus turistilta voidaan ihan lähtökohtaisesti yrittää laskuttaa enemmän. Kalliimpia paikkoja ovat esim. Taormina ja muut suosituimmat turistikohteet kun taas syrjäisemmillä alueilla ja suurten kaupunkien sivukujilla voi syödä hyvää ruokaa oikeinkin edulliseen hintaan.

Sisilialainen keittiö

Kuten Italiassa ehkä muutenkin, sisilialainen keittiö perustuu vahvasti tuoreille, mutta usein melko yksinkeraisilla aineksille. Pastat ovat muun Italian tapaan olennainen osa. Sisilian sijainnin seurauksena korostuvat merenelävien osuus ruuassa ja lisäksi ympäröivien kulttuurien, kuten Kreikan ja Pohjois-Afrikan vaikutus näkyy. Yhtenä nostona sisilialaisesta keittiöstä voisi mainita täytetyt riisipallerot, eli Arancinit.

Etna

Etnan tulivuori hallitsee vahvasti Koillis-Italian aluetta, jonne useimmat suomalaiset matkaajat suuntavaat. Etnan kraaterien lähempi tarkastelu on kuitenkin hyvä aktiviteetti, jos suuntaa alueelle.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *