Tartto matkakohteena – Nähtävyydet ja tekemistä

Tartto on Viron toiseksi suurin kaupunki ja “pikkukaupungiksi” potentiaalisesti mielenkiintoinen matkakohde suomalaisille. Tartton asukasluku on hieman vajaa 100 000 eli se on hyvin selkeästi Tallinnaa pienempi kaupunki, mutta yliopistokaupunkina se on hyvin eläväinen ja mielenkiintoinen pienehkö kaupunki joko muutaman päivän lomamatkalle tai mahdollisesti jopa päiväkohteeksi Tallinnasta.

Tartto sijanti kartta

Tarttoon Suomesta ja Tallinnasta

Tarton lentokentälle on myös suoria lentoa Helsinginstä ja nämä ovat hyvä vaihtoehto nimenomaan Tarttoon suuntautuvalle lomamatkalle, mutta Tartto on myös hyvä päivämatkakohde tai osa pidempää lomamatkaa. Kaupunkiin pääsee myös reilussa parissa tunnissa myös junalla tai bussilla Tallinnasta.

Tartton bussiasema sijaitsee aivan keskustassa juuri vanhankaupungin eteläpuolella. Juna-asema sijaitsee pikkuisen pidemmällä, mutta silti aivan kävelymatkan päässä keskustasta, hieman reilun kilometrin päässä Tartton ydinkeskustasta. Tartton lentokenttä sijaitsee kymmenisen kilometriä kaupungin keskustasta lounaaseen.

Tartto vanhakaupunki kartta

Vanhakaupunki

Tartton vanhakaupunki on suht pieni, mutta kaunis ja mielenkiintoinen lyhyen matkan ajaksi. Vanhankaupungin ytimenä toimii raatihuoneen tori, joka tunnetaan erityisesti raatihuoneen rakennuksesta ja suutelevien opiskelijoiden patsaasta. Raatihuoneen torilla on myös kesäaikaan hyvin miellyttäviä ja Tallinnaan vanhankaupungin pääaukioon verrattuna myös sopuhintaisia terasseja syömiseen ja juomiseen.

Supilinn

Supilinn on pieni, mutta ihan mielenkiintoinen urbaani puukaupunginosa aivan Tartton keskustan pohjoispuolella, joillaisia on melko vähän Suomessa. Tänne voi tehdä lyhyen kävelyretken keskustasta, jos haluaa nähdä “aitoa” Tarttoa.

Ostokset Tarttossa

Kauppakeskukset Tartto
Kaubamaja ja Tasku Tartto

Vanhassa kaupungissa on jonkin verran pienempiä ja turisteille suunnattuja, mutta silti potentiaalisesti mielenkiintoisia pikkukauppoja. Aivan vanhakaupungin eteläpuolella on uudempia ostoskeskusia kuten: Tasku, Kaubamaja ja Kvartal. Jos haluaa käydä Tartton vanhassa kauppahallissa sijaitsee se joen rannalla kauppakeskusten ja vanhankaupungin välissä.

Viron kansallismuseo

Viron kansallismuseo

Tarttossa on myös Viron kansallismuseo. Museo sijaitsee kuitenkin Tartton vanhan lentokentän yhteydessä reilun parin kilometrin päässä kaupungin keskustasta, mutta kävelymatka ei kuitenkaan ole kovin pitkä. Kolmisen vuotta sitten avautunut museo tarjoaa varsin mielenkiintoisen katselmuksen Viron historiaan, mutta alakerrassa myös laajemmin ugrilaisten kansojen historiaan.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *