Teneriffan kaupungit, kylät ja matkakohteet

Teneriffa on Kanariansaarista suurin ja suomalaisten suosituimpia matkakohteita. Alle listattu Teneriffan tärkeimpiä kaupunkeja ja kyliä.

Teneriffan kaupungit ja kylät matkakohteina

  • Santa Cruz de Tenerife on saaren ylivoimaisesti suurin kaupunki ja koko Kanarian saarten toiseksi suurin kaupunki. Noin 200 000 asukkaan kaupunki sijaitsee saaren koillisosassa. Suurehkona kaupunkina siellä on sinänsä nähtävää, mutta se ei kuulu saaren suosituimpiin matkakohteisiin. Se on kuitenkin mainio kohde Kanarian saarille matkaajalle, joka ei haluaisi viettää aika varsinaisissa turistikohteissa. Ravintoloita, kahviloita ja ostosmahdollisuuksia löytyy ihan mukavasti. Hiekkarantoja ei itse kaupungissa ole, mutta niitäkin löytyy vain vartin matkan päästä.
  • Puerto de la Cruz on Teneriffan perinteisin matkakohde. Noin 30 000 asukkaan kaupunki sijaitsee melko keskellä saaren pohjoisrannikkoa. Se on enemmän varttuneemman väestön suosiossa oleva rantakohde ja bilemeininkejä on selvästi vähemmän.
  • Playa de las Americas on Teneriffan tärkeimpiä matkakohteita, mutta kyseessä on nimenomaan turistien tarpeille rakennettu rantakohde, jossa yöelämääkin on tarjolla.
  • Los Cristianos on myös etelärannikon rantakohteita varsin lähellä Teneriffan eteläistä lentokenttää.
  • El Medano on hyvin lähellä eteläistä lentokenttää sijaitseva rantakohde, joka on erityisen mainio surffaamisesta kiinnostuneille.
Santa Cruz Teneriffa

Teide – Espanjan korkein huippu

Teneriffalle sijaitsee myös koko Espanjan korkein huippu ja se kuuluu UNESCO:n maailmanperintökohteiden joukkoon. Teiden huippu ulottuu lähes neljän kilometrin korkeuteen.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *