Vallonia (ranskankielinen Belgia) matkakohteena

Vallonia on Belgian eteläinen, pääosin ranskankielinen osa. Se muodostaa pinta-alaltaan yli puolet Belgiasta, mutta vain alle kolmasoan Belgian väkiluvusta. Eteläinen Vallonia on kokonaisuutena hyvin tiivisti asutun Belgian harvimmin asuttuja alueita, mutta kumpuileva ja metsäinen Ardennien alue voi kuitenkin olla mielenkiintoinen keskieurooppalainen luontokohde sellaista etsiville.

Vaikka Bryssel onkin enemmistöltään ranskankielinen, ei se kuulu osaksi Valloniaa vaan kuuluu Flanderin eteläisempään osaan.

Valllonia kartta

Charleroi – Vanha teollisuuskaupunki

Charleroi on Belgian neljänneksi suurin ja Vallonian suurin kaupunki. Se ei kuitenkaan ole erityisen mielenkiintoinen tai varsinkaan kaunis matkakohde ja sinne kannattaa suunnata ehkä vain jos on nimenomaan kiinnostunut Euroopan teollistumisen historiasta.

Liege – Vallonian suurin kaupunkialue

Liège on Vallonian toiseksi suurin kaupunki, mutta laajempana kaupunkialueena kaikkein suurin. Charleroin tapaan sillä on myös vahvat perinteet teollisuuskaupunkina. Se on kuitenkin eläväinen yliopistokaupunki ja Vallonian kaupungeista ehkä mielenkiintoisin kaupunkilomakohde. Liegeen voi muiden Vallonian kaupunkien tapaan kuitenkin hyvin tehdä myös päiväretken Brysselistä.

Namur – Vallonian pääkaupunki

Namur on Vallonian pääkaupunki ja 100 000 asukaan Namur on kaunis kaupunki, jossa voi viettää päivän tai pari Belgiassa lomaillessa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *