Varsovan lentokenttä (Chopin) ja siirtyminen keskustaan

Varsova on puolan pääkaupunki ja suurin kaupunki ja Varsovan päälentokenttä(Lotnisko Chopina w Warszawie) on tämän myötä myös selkeästi matkustajamääriltään Puolan suurin lentokenttä. Lentokentän virallinen nimi tulee 1800-luvulla eläneen säveltäjä Frédéric Chopinin nimestä.

Vuonna 2022 Varsovan lentokentän kautta kulki reilu 14 miljoonaa matkustajaa eli se on matkustajamääriä katsottaessa samankokoinen Helsingin lentokenttä kanssa. Suoria lentoja Helsingistä Varsovaan tarjoaa Finnair. Lentoaika Helsingistä Varsovaan on noin 1h 40 min.

Varsovan kenttä on Puolan lentoliikenteen keskipiste ja lähes puolet Puolan lentoliikenteestä kulkee Varsovan kautta. mutta sieltä on myös yhteydet kaikkiin Euroopan merkittävimpiin kaupunkeihin.

Lentokentällä on vain yksi terminaali, joka jakautuu viiteen check in-alueeseen (A, B, C, D, E)

Varsovan lentokentän sijanti ja liikeneyhteydet

Varsovan lentokenttä sijaitsee reilu kymmenen kilometriä Varsovan keskustasta lounaaseen.

Juna Varsovan lentokentältä keskustaan

Lentokentällä sijaitsee juna-asema ja juna onkin sekä varsin helppo että edullinen väline siirtyä lentokentältä Varsovan keskustaan. Keskustaan kulkevat lähijunat S3 ja S2, jotka kulkevat keskustan läpi hieman eri reittejä, joten majapaikasta riippuen kannattaa mahdollisesti valita jompikumpi. Junat kulkevat 10-15 minuutin välein ja matka keskustaan kestää noin 20 minuuttia. Lippuja voi ostaa automaateista matkalla asemalaiturille mutta myös junassa on lippuautomaatteja.

Lentokentältä kulkee myös useita paikallisliikenteen busseja keskustaan päin. Tällaisia linjoja ovat 148, 175, 188 ja 331.

Taksin keskustaan tulisi tyypillisesti maksaa noin 40 zlotya eli noin 10 euroa. Taksiyrittäjiä on monenlaisia ja Varsovassa on syytä olla tarkkana, minkälaiseen taksiin astuu. Netisä voi varata kuljetuksen keskustaan myös etukäteen

Varsova Modlinin lentokenttä

Varsovassa on pääkentän ohella myös toinen selvästi pienempi lentokenttä nimeltään Modlin ja se sijaitsee noin 40 kilometriä Varsovan keskustasta pohjoiseen. Lentokentältä liikennöi lähes ainoastaan Ryanair, joka lentää Modliniin myös Helsingistä. Modlinin lentokentältä kulkee shutle busseja läheiselle rautatieasemalle, josta kulkee tiheästi junia Varsovaan. Lippu maksaa 20 zlotya. Lisäksi kentältä kulkee harvemmin lähteviä busseja suoraan Varsovan keskustaan.