Venäjän aikavyöhykkeet

Venäjä on suuri maa, jossa on peräti 11 aikavyöhykettä. Eri alueiden aikavyöhykkeissä on tapahtunut historian ja lähivuosienkin aikana useita pieniä muutoksia kuin jotkin alueet ovat siirtyneet viereiselle aikavyöhykkeelle.

Länsi Venäjällä, alueella, joka käsittää mm. Pietarin ja kaikki Suomen lähialueet sekä Moskovan, mutta myös suuren osan alueista Uralilla asti, kuuluvat aikavyöhykkeeseen UTC +3, jossa kello on tunnin Suomea enemmän.

Venäjän aikavyöhykkeet kartta

Kaliningrad aikavyöhyke UTC+2

Muusta Venäjästä irrallaan oleva Kaliningrad on Suomen kanssa samalla aikavyöhykkeellä.

Moskovan aikavyöhyke UTC+3

Moskovan aikavyöhykkeellä, johon kuuluu lähes koko Uralin länsipuoleinen Venäjä, kello on tunnin Suomea vähemmän.

Samaran aikavyöhyke UTC+4

Samaran aikavyöhykkeeseen kuuluu pienehköjä alueita Volgan ympäristöstä mm. Volgogradin ja Samaran kaupungit. Kello on kaksi tuntia Suomea vähemmän.

Jekaterinburgin aikavyöhyke UTC+5

Jekaterinburgin aikavyöhykkeeseen kuuluvat alueet Uralin ympäristöstä Länsi-Siperiaan asti, mm. Jekaterinburgin, Permin ja Tseljabinskin kaupungit. Kello on kolme tuntia Suomea vähemmän.

Omskin aikavyöhyke UTC+6

Omskin aikavyöhykkeeseen kuuluu vain länsisiperialainen Omskin alue. Kellon neljä tuntia Suomea vähemmän.

Krasnojarskin aikavyöhyke UTC+7

Krasnojarskin aikavyöhykkeeseen kuuluu suuri osa keskistä Siperiaa mm. Krasnojarskin, Novosibirskin ja Tomskin kaupungit. Kellon on viisi tuntia Suomea vähemmän,

Irkutskin aikavyöhyke UTC+7

Irkutskin aikavyöhykkeeseen kuuluu pieniä alueita Itä-Siperiassa mm. Irkutskin kaupunki. Kello on kuusi tuntia Suomea vähemmän.

Jakutian aikavyöhyke UTC+8

Jakutian aikavyöhykkeeseen kuuluu alueellisesti laajoja harvaan asuttuja alueita Itä-Siperiassa ja Kauko-Idässä. Kellon on seitsemän tuntia Suomea vähemmän.

Vladivostokin aikavyöhyke UTC+8

Vladivostokin aikavyöhykkeeseen kuuluu Kauko-Idän eteläisempi rannikkoa, mm Vladivostokin ja Habarovskin kaupungit, Kello on kahdeksan tuntia Suomea vähemmän.

Magadan aikavyöhyke UTC+9

Magadan aikavyöhykkeeseen kuuluu harvaan asuttuja Kauko-Idän pohjoisia alueita. Aikaero Suomeen on yhdeksän tuntia.

Kamtšatkan aikavyöhyke UTC +10

Kamtšatkan aikavyöhykkeeseen kuuluu samanniminen harvaan asuttu niemimaa Kauko-Idässä. Aikaero Suomeen on yhdeksän tuntia.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *