Pietarin Suomen juna-asema – Finlyandskiy

Pietarin Suomen juna-asema Finlyandskiy (kyrillisillä aakkosilla Финля́ндский вокза́л) on yksi Pietarin pääjunasemista. Se on suomalaisille kaikkein tärkein juna-asema sillä nimensä mukaisesti Suomesta Pietariin kulkevat Allegro-junat saapuvat juuri Suomen asemalle. Allegro-junat saapuvat ja lähtevät erilliseltä kansainväliseltä laiturilta, jolla on oma sisäänkäynti, odotustilat ja lipunmyyntipiste. Juna-aseman tiloissa on käytössä ilmainen wi-fi verkko.

Pietarin juna-asema

Suomen junien ohella asemalta kulkee kuitenkin myös paikallisjunia Karjalan suuntaan esimerkiksi Käkisalmeen. Pietarissa on kuitenkin muita Suomen asemaa suurempia juna-asemia. Rautatieasema on avattu 1870 ja juna-asema on kuuluisa esimerkiksi muistomerkki junasta, jolla Lenin matkusti laittomasti Suomeen.

Suomen juna-asema Pietari kartta

Suomen asema sijaitsee sijaitsee Leninin aukiolla hieman Pietarin ydinkeskustan pohjoispuolella Nevan pohjoisrannalla. Aivan aseman vieressä on myös punaisen metrolinjan 1 asema Ploshchad Lenina(Пло́щадь Ле́нина), jolla pääsee ydinkeskustaan ja josta voi vaihtaa myös kaikkiin muihin metrolinjoihin. Takaisinpäin lähtiessä Ploshchad Leninan metroasemalta pääsee suoraan rautatieaseman pääodotushalliin.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *