Pietarin Suomen juna-asema – Finlyandskiy

Pietarin Suomen juna-asema Finlyandskiy (kyrillisillä aakkosilla Финля́ндский вокза́л) on yksi Pietarin pääjunasemista. Se on suomalaisille kaikkein tärkein juna-asema sillä nimensä mukaisesti Suomesta Pietariin kulkevat Allegro-junat saapuvat juuri Suomen asemalle. Allegro-junat saapuvat ja lähtevät erilliseltä kansainväliseltä laiturilta, jolla on oma sisäänkäynti, odotustilat ja lipunmyyntipiste. Juna-aseman tiloissa on käytössä ilmainen wi-fi verkko.

Pietarin juna-asema

Suomen junien ohella asemalta kulkee kuitenkin myös paikallisjunia Karjalan suuntaan esimerkiksi Käkisalmeen. Pietarissa on kuitenkin muita Suomen asemaa suurempia juna-asemia. Rautatieasema on avattu 1870 ja juna-asema on kuuluisa esimerkiksi muistomerkki junasta, jolla Lenin matkusti laittomasti Suomeen.

Suomen juna-asema Pietari kartta

Suomen asema sijaitsee sijaitsee Leninin aukiolla hieman Pietarin ydinkeskustan pohjoispuolella Nevan pohjoisrannalla. Aivan aseman vieressä on myös punaisen metrolinjan 1 asema Ploshchad Lenina(Пло́щадь Ле́нина), jolla pääsee ydinkeskustaan ja josta voi vaihtaa myös kaikkiin muihin metrolinjoihin. Takaisinpäin lähtiessä Ploshchad Leninan metroasemalta pääsee suoraan rautatieaseman pääodotushalliin.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.