Wienin lentokenttä (Schwechat)

Wienin lentokenttä (Flughafen Wien-Schwechat) on matkustajamääriltään Itävallan selkeästi suurin lentokenttä ja se on Euroopan 20 suurimman lentokentän joukossa. Vuonna 2019 Wienin lentokentän kautta kulki noin 31 miljoonaa matkustajaa. Se on myös Austrian Airlinesin päälentokenttä. Kentältä on yhteydet kaikkiin Euroopan tärkeimpiin kaupunkeihin, mutta myös moniin kohteisiin Euroopan ulkopuolella.

Helsingistä Wieniin lentää vain Finnair. Wienin lentokenttä muodostuu neljästä terminaalista (1, 1A, 2 ja 3).

Lentokentältä Wienin keskustaan

Lentokenttä sijaitsee vajaa 20 kilometriä Wienin keskustan kaakkoispuolella Schwechatin kunnassa. Wienin lähijunajärjestelmän(S-Bahn) linja numero 7 yhdistää lentokentän kaupungin keskustaan ja lähijunalla matka päärautatieasemalle kestää noin 25 minuuttia. Hieman kalliimpi lentokenttäjuna kulkee saman reitin vähemmillä pysähdyksillä noin vartissa. Nopeampi juna maksaa reilun kympin ja hitaampi paikallisjuna neljä euroa.

Taksimatka lentokentältä Wienin keskustaan pitäisi maksaa noin 25-30 euroa.

Wienin lentokenttä juna

Bratislava ja Wienin lentokenttä

Wienin lentokentältä lähtee busseja useisiin Itä-Euroopan kaupunkeihin. Wienin lentokenttä toimii kuitenkin erityisen tärkeänä kenttänä slovakialaisille ja erityisesti sen pääkaupunki Bratislavalle, joka sijaitsee alle tunnin matkan päässä Wienistä. Halvimmillaan bussiliput maksavat vain muutamia euroja.