Zürichin lentokenttä

Zürichin lentokenttä (Flughafen Zürich) on selvästi Sveitsin suurin lentokenttä ja se kuuluu Keski-Euroopan suurimpien lentokenttien joukkoon. Vuonna 2019 kentän kautta kulki yli 30 miljoonaa matkustajaa. Kentältä on suorat yhteydet useimpiin Euroopan merkittäviin kaupunkeihin, kuten myös Helsinkiin(jonne lentää Finnair) ja myös moniin kaupunkeihin Euroopan ulkopuolella.

Sveitsiläinen lentoyhtiö Swiss International Air Linesilla on Zürichin lentokentältä operoivista lentoyhtiöistä eniten reittejä sieltä muualle.

Lentokenttä muodostuu kolmesta eri terminaalista: A, B ja E. Kaksi ensimmäistä linkittää toisiinsa Airside Center-rakennus. Terminaali E sijaitsee kiitoradan toisella puolella, mutta sitä käytetään vain Schengen-alueen ulkopuolisiin lentoihin. Kentällä on kuitenkin erillinen Skymetro, joka yhdistää terminaali E:n muuhun lentokenttään.

Lentokentän sijainti ja siirtyminen keskustaan

Lentokenttä sijaitsee reilu 10 kilometriä Zürichin keskustan pohjoispuolella.

Zurich lentokenttä kartta

Lentokentältä on mahdollista kulkea keskustaan useilla eri tavoilla. Airside Centerin. Kentältä kulkee lähijunia Zürichin keskustaan, mutta sieltä on myös junayhteydet muualle Sveitsiin ja myös Saksaan. Junia Zürichin päärautatieasemalla kulkee yli 10 tunnissa ja matka vie 10-15 minuuttia.

Lentokentältä Zürichin keskustaan kulkee myös raitiovaunu numero 10, mutta matka kestää selvästi kauemmin kuin junalla.